Τοπικά

Όσα είπε ο Παπαστεργίου στο 1ο Microsoft CEMA Partners Summit

Στο 1ο Microsoft CEMA Partners Summit είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες από 109 διαφορετικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής τα αποτελέσματα του έργου  στην ψηφιακή μετάβαση του κράτους, καθώς και τα επόμενα βήματα μας προς την κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

 

“Το ενδιαφέρον των παραπάνω από 400 ακροατών αποδεικνύει ότι το ελληνικό ψηφιακό άλμα αποτελεί σημείο αναφοράς διεθνώς” λέει ο ίδιος και εξηγεί: “Οι πρακτικές μας εμπνέουν ξένα κράτη και αγορές – και αυτό δικαιώνει το όραμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το έργο μας συνεχίζεται και εξελίσσεται έχοντας διαρκώς στο επίκεντρο τον πολίτη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Εισάγουμε την τεχνητή νοημοσύνη στο gov.gr, έτσι ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε γρήγορα και άκοπα ποια από τις 1601 ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στην πλατφόρμα μας εξυπηρετεί. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τεχνητής Νοημοσύνης που λειτουργεί υπό την Προεδρία της Κυβέρνησης θέτει το πλαίσιο. Επιπλέον, απλοποιούμε περαιτέρω τις διαδικασίες. Με το νέο wallet φιλοδοξούμε να καταργήσουμε την “ψηφιακή γραφειοκρατία”. Οι ψηφιακές συναλλαγές μας να ολοκληρώνονται με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω διαλειτουργικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και να μην απαιτείται η διακίνηση εγγράφων.

Παράλληλα με όλα αυτά, συστήνουμε νέα Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, με στόχο την εφαρμογή και τον έλεγχο ενός ολοκληρωμένου πλαισίου στρατηγικών, μέτρων και δράσεων για την επίτευξη υψηλού επιπέδου Κυβερνοασφάλειας στη χώρα”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης