Ροή Τοπικά

«Όχι» από τους κατοίκους του Φλαμουλίου στους πρόσφυγες (φώτο)

Οργισμένη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής στη φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή γενική συνέλευση των κατοίκων οι οποίοι απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στο Φλαμούλι. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής των Τρικάλων παρέστη ο δημοτικός σύμβουλος εκ Φλαμουλίου καταγόμενος Γιώργος Παναγιώτου, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Οι κάτοικοι εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα, στο οποίο και έπονται υπογραφές:

Μετά από σειρά δεκάδων δημοσιευμάτων του αθηναϊκού αλλά και του τοπικού τύπου, τα οποία υποκρύπτουν προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων αναφορικά με τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης – hot spot στην περιοχή του Φλαμουλίου, και δη στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου – παλιού αεροδρομίου, εμείς, οι κάτοικοι του Φλαμουλίου, υπογράφουμε το ακόλουθο ψήφισμα και αναφέρουμε ειδικότερα τα εξής:

1ον) Καταγγέλλουμε την ύποπτη και υποβολιμαία στάση συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης και συγκεκριμένων δημοσιογράφων, που προσπαθούν να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη πεποιθήσεις για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στην περιοχή μας και να δημιουργήσουν de facto καταστάσεις.

2ον) Δηλώνουμε την οργισμένη αντίδρασή μας και κάθετη διαφωνία μας σε σχέση με την οποιαδήποτε πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων  σε σχέση με τη δημιουργία του ανωτέρω στρατοπέδου συγκέντρωσης στην περιοχή μας, δίχως να λαμβάνουν υπόψιν τη γνώμη των κατοίκων της περιοχής, τις συνθήκες της περιοχής και δη ότι το ανωτέρω παλιό στρατόπεδο βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής σε απόσταση αναπνοής από τις οικίες του οικισμού, μικρότερης του ενός μέτρου, και ακριβώς σε θέσεις, στις οποίες διενεργούνται από τους μόνιμους κατοίκους αγροκτηνοτροφικές εργασίες, που αποτελούν και το μόνο μέσο βιοπορισμού τους. Αγνοείται επιδεικτικά το ζήτημα της ασφάλειας, το ζήτημα της ανύπαρκτης υποδομής και περίφραξης, καθώς και της δυνατότητας του οικισμού να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας δημιουργίας στρατοπέδου.

3ον) Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους – πρόσφυγες, που αντιμετωπίζονται εν ίδει εμπορεύματος από διάφορους επιτήδειους, που επιδιώκουν την επιλογή της ανωτέρω τοποθεσίας ως δήθεν της καταλληλότερης, πλην όμως δηλώνουμε ότι δεν πληρούνται ούτε οι τυπικές ούτε οι ουσιαστικές  ούτε οι νομικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Η δίκαιη και εύλογη αντίδρασή μας θα εκφραστεί με κάθε πρόσφορο μέσο, στην περίπτωση που ήθελε επιλεγεί και μάλιστα διά αυτής της πλάγιας οδού, οποιοδήποτε  σημείο του οικισμού μας. Καλούμε δε όλους τους αρμόδιους φορείς και τα πολιτικά πρόσωπα του Νομού μας, όπως τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος αυτού, ξεκάθαρα, παίρνοντας σαφή θέση επί του ανωτέρω ζητήματος και προβούν σε όλες τις απαραίτητες έμπρακτες ενέργειες, προκειμένου να μην υλοποιηθεί το ανωτέρω κυοφορούμενο από τα δημοσιεύματα σχέδιο.

 

Φλαμούλι, 04/02/2020

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης