Τοπικά

“Όχι” και από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο “Μύλο των Ξωτικών”

Βλέποντας και κάνοντας… με οδηγό την «ατομική ευθύνη». Έτσι αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή Τρικκαίων τις προϋποθέσεις και τα μέτρα προστασία της ζωής του λαού για τη διεξαγωγή του «Μύλου των Ξωτικών» Υιοθετεί κατά γράμμα τις κυβερνητικές κατευθύνσεις -όπως άλλωστε έκανε πάντα -από την εποχή με τις μάσκες – αλεξίπτωτα και τα παγουρίνα.    Αναμασά την κυβερνητική τετριμμένη απάντηση «εμβολιαστείτε ή κόψτε το κεφάλι σας».

 

Μας κουνά αυστηρά το δάχτυλο , λέγοντας πως  όσοι δεν κάνατε εμβόλια θα έχετε την ευθύνη για την τύχη του «Μύλου των Ξωτικών».

Η Δημοτική Αρχή του κ. Παπαστεργίου , ακολουθώντας κατά πόδας την κυβερνητική γραμμή, παρουσιάζει μόνο τη μισή αλήθεια στο λαό, αναγορεύοντας το εμβόλιο ως «πανάκεια» , ενώ κάνει  τιτάνια προσπάθεια  για να κρύψει κάτω από το χαλί .. την άλλη μισή αλήθεια , που όμως βγάζει μάτια !

Πώς να κρυφτούν  το αθωράκιστο σύστημα υγείας στην περιοχή μας , η σμπαραλιασμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη,  ο καθημερινός «πόλεμος» στο νοσοκομείο και το εξουθενωμένο προσωπικό του; Όλοι βλέπουμε καθημερινά  τις τεράστιες ουρές για rapid test καθώς  τα τσούρμα των μαθητών , που μεταβαίνουν μπουλούκι απ’ το ένα άκρο της πόλης στο άλλο για rapid test, αποκαλύπτοντας πόσα λίγα συνεργεία υπάρχουν για ελέγχους και την σχεδόν ανυπαρξία κινητών μονάδων για ελέγχους στους τόπους εκπαίδευσης , εργασίας , άθλησης κλπ .

Δεν σκεπάζεται , άλλωστε, η κυβερνητική –κρατική ευθύνη για την καθυστέρηση των εμβολιασμών στο νομό Τρικάλων , αφού  δεν μοιράστηκαν οριζόντια  όλα τα εμβόλια σε όλα τα Κέντρα Υγείας , δεν αξιοποιήθηκαν περιφερειακά ιατρεία σε απομακρυσμένες , ιδίως ορεινές περιοχές, ενώ η έναρξη εμβολιασμών κατ’ οίκον ξεκίνησε πολύ καθυστερημένα ,μετά από 6-7 μήνες.

Έτσι ,η δημοτική αρχή,  εφαρμόζοντας την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, μετατρέπει ένα πολύτιμο εργαλείο της επιστήμης , το εμβόλιο , είτε σε άλλοθι για να κρύψει τη μισή αλήθεια και τις ευθύνες της , είτε σε μέσο για το «διαίρει…» του Τρικαλινού λαού , ώστε να αναπαράγεται η «ατομική ευθύνη», να ενισχύεται ο ατομισμός ως δρόμος διεξόδου  , να φουντώνει ο κοινωνικός αυτοματισμός  και να εξασφαλίζεται και το «….βασίλευε» τοπικών αρχόντων και συμφερόντων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε ότι η προετοιμασία για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ξεκινά την ώρα που  η πανδημία βρίσκεται πάλι σε φάση ανεξέλεγκτης μετάδοσης, με το « τέταρτο κύμα» να έχει φουντώσει για τα καλά και στην περιοχή μας. Επίσης, ανέδειξε τα στοιχεία που αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα στα Τρίκαλα και είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για την συλλογική κρατική και τοπικοδιοικητική ευθύνη , που ψάχνει να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να σφυρίζει αδιάφορα,  πηγαίνοντας με τον κυβερνητικό τυφλοσούρτη της «ατομικής ευθύνης»  για το «Μύλο των Ξωτικών» και να μην αποδέχεται ,έστω και στο επίπεδο της διεκδίκησης από την κυβέρνηση,  την απαίτηση για λήψη μέτρων ,όπως αυτά που κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.  Αιτήματα και θέσεις που εκφράζουν και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί των Τρικάλων ,ενώ η Δημοτική Αρχή κάνει πως δε βλέπει  παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δ.Σ. όλο  το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα θέσαμε τα εξής ζητήματα:

  • Η Δημοτική Αρχή να πιέσει για προσλήψεις express με τα τυπικά και μόνο κριτήρια γιατρών ώστε να ριχτούν άμεσα στη μάχη
  • Να παρέμβει στην 5η ΥΠΕ ώστε να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου και το Κέντρο Υγείας της πόλης με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ώστε να συμβάλλουν και με παράλληλη εφημέρευση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γεν. Νοσοκ. Τρικάλων.
  • Να ενισχύσει η Δημοτική Αρχή τα αιτήματα των υγειονομικών για επίταξη του ιδιωτικού τομέα (όπως π.χ. της ΑΡΩΓΗΣ μεταξύ Τρικάλων – Καρδίτσας), ώστε να λυθεί το μεγάλο χωροταξικό πρόβλημα με τους ασθενείς.
  • Να διεκδικήσει την ενίσχυση της πραγματικής ενημέρωσης σε χώρους δουλειάς για τον εμβολιασμό.
  • Να απαιτήσει αύξηση του προσωπικού του ΕΟΔΥ ,ώστε να μπορεί να μεγιστοποιήσει τη στοχοποιημένη ιχνηλάτηση σε θετικά κρούσματα, να βοηθήσει στην υγειονομική επιτήρηση ακόμη και με ειδικούς χώρους για εκούσια απομόνωση θετικών, ώστε να μην μολύνονται ολόκληρες οικογένειες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, παίρνοντας υπόψη την απαξίωση της Δημοτικής Αρχής στις τεκμηριωμένες θέσεις μας , δηλώσαμε ότι δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης του «Μύλου των Ξωτικών» ,παίζοντας με την υγεία στις πλάτες του λαού της περιοχής μας και των επισκεπτών της.

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” 

Τρίκαλα , Νοέμβρης 2021

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης