Τοπικά

“Όχι” και από Τσουρβάκα στο “Μύλο των Ξωτικών”

Αυξάνονται οι φωνές των επιστημόνων που λένε “όχι” στη διοργάνωση του “Μύλου των Ξωτικών” εν μέσω πανδημίας. Το πρωί της Τετάρτης μίλησε σχετικά στη Λέσχη 97,6 και ο Στέφανος Τσουρβάκας διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Νοσοκομείου Τρικάλων.

 

Αναλυτικά:

«Σήμερα εκείνη που είναι στην εντατική κορωνοίου το 90% είναι ανεμβολίαστοι και λίγο χαμηλότερα από αυτό το ποσοστό είναι όσοι νοσηλεύονται στην απλή κλινική covid. Υπήρξαν αλλαγές πλέον και στα εξωτερικά ιατρεία, αν δηλαδή ήταν κλεισμένα για εξέταση 20 ραντεβού θα δούμε τα 10, είναι ένας περιορισμός, όχι όπως ο περσινός και γίνεται για να μειωθεί η προσέλευση του κόσμου με τους συνοδούς των ασθενών. Ουσιαστικά και σε αυτή την περίπτωση οι εμβολιασμένοι «πληρώνουν» για τους ανεμβολίαστους. Πιστεύω πλέον πως και ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος θα είναι δύο εξαιρετικά δύσκολοι μήνες για το Νοσοκομείο.

Εμείς οι γιατροί του ΓΝΤ έχουμε πει πως ο Μύλος των Ξωτικών είναι μια μεγάλη εστίαση υπέρ συγκέντρωσης κόσμου και κάτω από αυτές τις επιδημιολογικές συνθήκες επιτείνει το πρόβλημα. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να μη γίνει το φετινό θεματικό πάρκο. Διότι θα έρθει κόσμος από άλλες περιοχές στις οποίες τα ποσοστά εμβολιασμού είναι απροσδιόριστα. Εμείς ως νοσοκομείο αυτή τη στιγμή πέραν των 80 μάξιμουμ περιστατικών δεν έχουμε την δυνατότητα να κουράρουμε. Πέρα αυτού του αριθμού αν υπάρξει, τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε που θα διακομίσουμε και τους απλά νοσούντες του κορωνοίου οι οποίο μπορεί να χρειαστούν μια απλή νοσηλεία, γιατί και μετά τα Χριστούγεννα δύσκολα θα είμαστε».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης