Ροή Τοπικά

Ύμνοι από τα διεθνή ΜΜΕ για Αγοραστό-Περιφέρεια Θεσσαλίας (video)

Το εμβληματικό έργο που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη δημιουργία του πρώτου υποβρύχιου Μουσείου της Ελλάδας, προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr (δείτε ΕΔΩ) τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ανοιχτά της Αλοννήσου, σε ένα από τα πιο καλά διατηρημένα ναυάγια του αρχαίου κόσμου. Ακολούθησαν ρεπορτάζ και ειδικά αφιερώματα από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όπως ο GUARDIAN (δείτε ΕΔΩ) και το francetvinfo.fr (δείτε ΕΔΩ).

Γίνονται ειδικές αναφορές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που έτρεξε το έργο, αλλά και ιδιαίτερα στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που πίστεψε στο σε αυτό και έδωσε όλες τις δυνάμεις του για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί.

Το ναυάγιο της Περιστέρας

Κοντά στο νησάκι Περιστέρα Αλοννήσου, σε βάθος 25 μ., βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ανασκάφηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια πλοίων της κλασικής εποχής που έχουν βρεθεί στο Αιγαίο. Το εμπορικό πλοίο μετέφερε περισσότερους από 4.000 αμφορείς, πριν ναυαγήσει στα νερά των Σποράδων. Ο αριθμός των αμφορέων, η κατάσταση διατήρησης του ναυαγίου και η ομορφιά των νερών και του βυθού της περιοχής, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, το καθιστούν ένα μοναδικό αξιοθέατο. Το ναυάγιο της Περιστέρας έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μαζί με άλλα ναυάγια στον Παγασητικό και τις Βόρειες Σποράδες, για να μετατραπεί σε επισκέψιμο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο με καθοδηγούμενη κατάδυση. Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος BlueMed,  η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποδίδουν τον ενάλιο πλούτο του Παγασητικού και των Βορείων Σποράδων στο κοινό, τους αυτοδύτες αλλά και σε όσους δεν έχουν δυνατότητα κατάδυσης αλλά θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της βουτιάς στην Περιστέρα, χάρη στις δυνατότητες της τεχνολογίας, στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού που λειτουργεί στη Χώρα της Αλοννήσου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης