Τοπικά

Ύποπτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στα Τρίκαλα

Στο Νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύεται άτομο το οποίο εκδήλωσε τα συμπτώματα του ιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  το άτομο παρουσίασε ορισμένα από τα συμπτώματα (πυρετό, ήπια κεφαλαλγία, κακουχία, αρθραλγίες, μυαλγίες, κηλιδοβλατιδώδες εξάνθημα κλπ.) και υποβλήθηκε αμέσως σε αιματολογικές εξετάσεις. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν διφορούμενα και κρίθηκε απαραίτητο να σταλούν τα δείγματα και στο Ινστιτούτο Παστέρ, απ’ όπου αναμένεται η τελική επιβεβαίωση.

Εντωμεταξύ στους έξι ανέρχονται συνολικά οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Εκτός από τα Τρίκαλα κρούσματα έχουν εκδηλωθεί στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, αλλά και στα παράλια της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης.

Πώς μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου

Η μετάδοση της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου γίνεται μέσω μολυσμένων κουνουπιών ή μέσω μετάγγισης ή μεταμόσχευσης. Ο ιός δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο.

Ο χρόνος επώασης μετά το τσίμπημα του κουνουπιού είναι 2-14 ημέρες οπότε εμφανίζονται και τα συμπτώματα. Η διάρκεια των συμπτωμάτων στις ήπιες μορφές είναι λίγες ημέρες, ενώ στις πιο σοβαρές μορφές της λοίμωξης είναι από μερικές ημέρες μέχρι μερικές εβδομάδες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης