Τοπικά

Τι γίνεται με το “Αρχοντικό Χατζηγάκη”

Πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου 2022, για το ιστορικό ξενοδοχείο “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ” καθώς επιβλήθηκε κατάσχεση για το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, μέρος της έντοκης συνολικής απαίτησης ύψους 1.522.744,56 ευρώ.

 

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,59 εκατ. ευρώ. Ωστόσο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα φτάσουμε στην διεξαγωγή του πλειστηριασμού καθώς η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις τράπεζες και τους πιστωτές. Μοιάζει και το πιθανότερο σενάριο σήμερα το να αποφευχθεί τελικά ο πλειστηριασμός.

Το “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ” είναι ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας. Η κατασκευή του Αρχοντικού Χατζηγάκη ξεκίνησε το 1890 και οικοδομήθηκε από Ελβετούς αρχιτέκτονες. Αποτελούσε τη θερινή, εξοχική κατοικία της οικογένειας, στο Περτούλι. Το 1892 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Αρχοντικού, δίπλα σε ένα παλαιότερο κτίσμα της οικογένειας, έναν πύργο. Ο πύργος αυτός δεν υστερούσε σε μεγαλοπρέπεια και χαρακτηριζόταν ως πολεμικός, αφού το αρχιτεκτονικό του σχέδιο ήταν μελετημένο ώστε να παρέχει ασφάλεια σε ενδεχόμενη πολεμική επίθεση, αλλά και άμυνα σε ληστρικές επιθέσεις.

Η μεγαλοπρεπής εξοχική κατοικία φιλοξένησε στα χρόνια της μέλη βασιλικών οικογενειών, μέλη της Φιλικής Εταιρίας – μέλη της οποίας υπήρξαν άνδρες της οικογένειας Χατζηγάκη – καθώς και διακεκριμένους ανθρώπους της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της εποχής. Στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το Αρχοντικό έγινε το αρχηγείο του ΕΛΑΣ στην περιοχή, και για τον λόγο αυτό, το 1943, κάηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς.

Το 1993, ο ιδιοκτήτης και πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Χατζηγάκης, επηρεασμένος από τις ιστορίες του παρελθόντος και με ουσιαστικό σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση, αποφάσισε να ανακατασκευάσει πιστά τον οικογενειακό πύργο, βασισμένος στις ελάχιστες παλιές φωτογραφίες και στις μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν ζήσει ή είχαν επισκεφτεί το Αρχοντικό.

Χρειάστηκαν επτά χρόνια μελέτης και κοπιαστικής προσπάθειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, στο αρχιτεκτονικό στυλ και στο παρελθόν, προκειμένου να χτιστεί ένας ξενώνας υψηλών προδιαγραφών γι’ αυτούς που εκτιμούν την ποιότητα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης