Τοπικά

Με επιτυχία ο χορός Αργιθεατών Τρικάλων

‘’Νάμουν νιός νάμουν παλικάρι ήταν τα λόγια του ηλικιωμένου Αργιθεάτη νιώθοντας χαρά και συγκίνηση από το δρώμενο στο χορό Αργιθεατών στις 15-01-2023.

 

Τα ήθη και έθιμα της Αργιθέας αναβίωσαν και σκόρπισαν συγκίνηση και ακόμη δάκρυα χαράς και αισιοδοξίας στους παρευρισκομένους. Το χορευτικό τμήμα μας ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω, όταν οι γυναίκες πήγαιναν  στην βρύση με τη βαρέλα τα γκιούμια, τις στάμνες,τα φτσελάκια για να πάρουν νερό από τη βρύση του χωριού. Πολύ παραστατικά η Κατερίνα φορτώνοντας τη βαρέλα, περνώντας μπροστά από τους επισήμους  να πάει στη βρύση να πάρει το αμίλητο νερό, αλλείφοντας  την με λίπα(βούτυρο)  μέλι και σπόρια για την καλή σοδειά.

Είναι ένα Πρωτοχρονιάτικο έθιμο.Το δρώμενο έγινε με την υπόκρουση ήχων του Παναγιώτη Παππά  με το βιολί. Ακολούθησε ο χορός του χορευτικού τμήματος με Αργιθεάτικα τραγούδια. Η εμφάνισή τους ήταν άψογη με τις εντυπωσιακές παραδοσιακές γυναικείες στολές της περιοχής. Διδάσκει με ζήλο και ακρίβεια στα χορευτικά τμήματα ο εξαιρετικά έμπειρος χορ/λος Παναγιώτης Μάνος.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έλλη Τσιρογιάννη στο σύντομο  χαιρετισμό της έκανε αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι με τον covid-19  και για τη μη στήριξη της Πολι-

τείας στα σωματεία. Ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και καλή διασκέδαση. Καθιερωμένη στον ετήσιο χορό είναι η βράβευση των Αργιθεατόπουλων που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι: Νικολάου Αδρια-νή ,Καναβού Αγαθή, Παλάβρα Γεωργία, Κίσσας Παύλος, Κίσσα Παναγιώτα, Κλάρα Παρασκευή, Κωφού Μαρία, Ντιντή Βάνα.

Η πλούσια λαχειοφόρος χάρισε σε όλους από ένα δώρο. Ευχαριστούμε τα καταστήματα  της πόλης μας για την προσφορά των δώρων. Πολλοί επιχηρηματίες και μη, βλέπουν  έναν δραστήριο Σύλλογο και στηρίζουν το αξιόλογο  έργο του. Αυτοί είναι :

Καλαμπαλίκη Ρήκα,Μπουλουγιώργος 1 και κάτι, Παναγιώτου Μιχαήλ, Σια

ματάς Χάρης,Τσιρογιάννης Φάνης,Τρικαλιώτης θέμης,Μαναός Βασίλειος

Α/φοί Κρέσσου,Τέντες Γιαννακάκης, Κοντιλόπουλος, Καλτσάς Μιχάλης,Τάτ-σιος Κων/νος Ζωοτροφές Καρδίτσας,Σταυράκης,Καρακικές ,Βλησάρης, Βα-μπούλας , Γιαννακάς Πέτρος, Παλιά Ιστορία, Φωτεινή, Μουζάκι Παλλάς, Στα-μουγιώργος, Κωνσταντούλα Χριστίνα, Παντελιδάκης.

Η ορχήστρα μας με το πλούσιο ρεπερτόριό τους, μας πρόσφερε άφθονο χορό και τραγούδι και κυριολεκτικά μας ξεσήκωσε όλους .Την ορχήστρα αποτελούσαν τα δικά μας  νέα παιδιά της Αργιθέας, μια νέα γενιά, που πρέπει να την στηρίξουμε για να συνεχίσουν. Αυτοί είναι: Παππάς Παναγιώτης, Νάκος Παναγιώτης, Παπαδήμας Γρηγόρης,Θεοδωρίδης Γεώρ-γιος και Βασίλης  Μπακαγιάννης,  πολλά-πολλά συγχαρητήρια στα νέα μας παιδιά. Ήταν υπέροχα!!!

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Πρωτοσύγγελος Αλέξιος και ο πατήρ Αθανάσιος Αραπογιάννης, οι Υπουργοί –Σκρέκας  Κων/νος Τσιά-ρας Κων/νος, οι βουλευτές Τρικάλων και Καρδίτσας ,Παπακώστα Κατερίνα,Λιούτας Αθανάσιος, Κωτσός Γεώργιος, Ασημίνα Σκόντρα, ο Περιφερειάρχης Καρδίτσας  Νούσιας Κων/νος ,οι Δήμαρχοι Στεργίου Ανδρέας Αργιθέας και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ ,οι Περιφερειακοί  σύμβουλοι Δήμητρα Νάτσινα,Καραγιάννης Νικόλαος Καρδίτσας, ο Αντιδήμαρχος Πύλης Γεώργιος τζορτζιώτης, ο Γεώργιος Ζιώγας δημοτικός σύμβουλος Τρικάλων, η Γραμματέας και ο ταμίας της ΠΟΑΣ Γώγου  Βάσω και Χρήστος Καραβίδας ,η Πρόεδρος των Ηπειρωτών Τρικάλων Αθηνά Οικονόμου και μέλη ΔΣ, Παπαδήμας Ηλίας πρόεδρος Δημοτικού Συμ-Βουλίου Αργιθέας, Αντιδήμαρχοι Αργιθέας Πούλιος Μπάμπης-Γραμμένος Κων/νος –Βασίλης Καναβός-Κουφός Γιάννης, θεοδωράκη Παναγιώτα από το Σύλλογο Αργιθεατών Καρδίτσας, ο Πρόεδρος Αμέα Σωτήριος Τσιρογιάννης, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας Γεώργιος Κωτής , η Κοντοτόλη Μαρίνα υποψήφια Σύριζα Τρικάλων και η Παναγιώτα Μανταλιά  δ/ντρια Γυμνασίου Μουζακίου

Μηνύματα έστειλαν:

Ο καθηγούμενος Ιεράς Μονής Σπηλιάς Νεκτάριος Μητρόπουλος Ο Δν/της Αστυνομίας Δημήτριος Μήτραινας, ο κ.Λάππας βουλευτής Σύριζα Καρδίτσας, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών Τσαντήλας Βασίλειος. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα μέλη του Δ.Σ εργάστηκαν με ζήλο και αφοσίωση, ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Τα μέλη του Δ.Σ η πρόεδρος, η Παναγιώτα Κωτή, η Ρούλα Ζαρούλα, ο Χάρης Σιαματάς, ο Γιώργος Μπελεμέζης ο Χρήστος Λατσάρας, ο Παναγιώτης Γκουσδοβάς, και ο Άρης Τσίνας ευχήθηκαν καλώς να ανταμωθούμε και του χρόνου !!!!!!!

    Έλλη Τσιρογιάννη

                                                          Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης