Site icon TrikalaVoice

COVID-19: Πως επηρεάζει τον τοκετό σας

Γράφει ο:

Γεώργιος Καλόγηρος

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Η πανδημία εξαιτίας του κορωνοϊού (COVID-19) έχει αλλάξει τα πάντα στην ζωή μας. Ευτυχώς η διαδικασία και ο τρόπος διεκπεραίωσης του τοκετού δεν έχει αλλάξει. Επίσης, δεν έχει αλλάξει και η υποχρέωσή μας να παρέχουμε την ίδια, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, αυτό το χρονικό διάστημα. Εάν βρίσκεστε στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης και πλησιάζει η ώρα του τοκετού καταλαβαίνουμε ότι αυτή η κατάσταση δημιουργεί επιπλέον άγχος και ένταση.

Αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει όμως η ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων προφύλαξης, καθώς η ασφάλεια αποτελεί για όλους μας ύψιστη προτεραιότητα.

Στόχος μας λοιπόν είναι:

Προφυλαχθείτε!

Εάν είστε σε προχωρημένη εβδομάδα εγκυμοσύνης και πλησιάζει η ημέρα του τοκετού σας προστατέψτε τον εαυτό σας από την έκθεση στον κορωνοϊό:

Ακολουθείστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στο www.eody.gov.gr

Ενημερώστε μας!

Αν η ημερομηνία του τοκετού σας πλησιάζει και έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα ενημερώστε μας.

Επίσης, ενημερώστε μας εάν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή κάποιος με τον οποίο είχατε στενή επαφή είναι ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού ή παρουσιάζει τα παραπάνω συμπτώματα.

Προετοιμασία για το μαιευτήριο

Καθώς ετοιμάζετε την βαλίτσα για το μαιευτήριο θα πρέπει, να έχετε υπόψη σας ότι ίσως χρειαστεί να έχετε μαζί σας επιπλέον:

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με το οποίο συνεργαζόμαστε, εφαρμόζει αυτό το διάστημα ιδιαίτερα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Στη διάρκεια του τοκετού

Η διαδικασία του τοκετού και η φροντίδα που θα έχετε δεν αλλάζει. Μερικά επιπλέον μέτρα προφύλαξης είναι όμως απαραίτητα:

Στο μαιευτικό τμήμα

Αμέσως μετά τον τοκετό θα φιλοξενηθείτε στους μαιευτικούς θαλάμους:

Περισσότερες πληροφορίες

www.who.int

www.rcog.org.uk

www.acog.org

Exit mobile version