Site icon TrikalaVoice

Kέικ Πορτοκαλάδας. Συνταγή από χέρι… Τρικαλινό!!! (video)

Σε ποιον αλήθεια δεν αρέσει το κέικ;  Οι αρχαίοι Έλληνες μάλιστα ονόμαζαν το κέικ «πλακοῦς», που προέρχεται από τη λέξη «πλάξ» που σημαίνει πλάκα μιας και τότε δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα τα διογκωτικά που έχουμε εμείς σήμερα, μπέικιν πάουντερ, σόδα κ.λ.π. Στην συνέχεια όμως πάλι οι αρχαίοι Έλληνες επαναχρησιμοποίησαν την μπίρα (ζύθο) ως διογκωτικό μέσο! Στο σήμερα όμως… ο μάγειρας του κάμπου, το δικό μας Τρικαλινό παιδί ο Αντώνης Κούκεν αποφάσισε να μας δώσει μια συνταγή για ένα κέικ που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας από το μικρό παιδί έως τον τελείως άσχετο με την μαγειρική!

 

Θέλει μόνο 50 δευτερόλεπτα για να φτιαχτεί και μετά μην μας πεις ότι θα κουραστείς να ανάψεις ένα φούρνο στους 180 κελσίου και να περιμένεις μόνο 35 λεπτά; Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει μιας και είναι μια καθημερινή εύκολη συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Με απλά υλικά, γρήγορο, αφράτο, αρωματικό και ζουμερό. Δείτε το βίντεο και φτιάξτε την συνταγή!

Exit mobile version