Τοπικά

Κορωνοϊός. Πως η Θεσσαλία… δεν έγινε Λομβαρδία

Η άμεση αντίδραση της Περιφέρειας και οι πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, μετά τα πρώτα κρούσματα στη Ν. Σμύρνη Λάρισας, θωράκισαν την περιοχή μας.

Πριν από 15 μέρες ακριβώς επιβεβαιώνονταν περίπου 30 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Εκείνες τις ώρες έμοιαζε πολύ πιθανό να εξελιχθεί ολόκληρη η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε… Λομβαρδία.

Η περιοχή κηρύχτηκε άμεσα σε καραντίνα από την Πολιτική Προστασία και από εκεί και πέρα ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός παρήγγειλε και έδωσε εντολή να γίνουν άμεσα πάνω από 1.200 τεστ κορωνοϊού και ανίχνευσης αντισωμάτων σε όλους τους οικισμούς Ρομά Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας. Έθεσε άμεσα σε ετοιμότητα τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και βρήκε κτίρια που θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι νοσούντες. Οι κινήσεις έφεραν αποτέλεσμα, η εξάπλωση του ιού περιορίστηκε στο ελάχιστο και μόνο μετρημένα στα δάχτυλα, κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν. Έτσι από χθες άρθηκαν τα αυστηρά μέτρα καραντίνας ακόμη και στη Νέα Σμύρνη Λάρισας και περιορίστηκαν σε ένα πολύ μικρό τμήμα της συνοικίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης