Τοπικά

Η ευαισθησία Μιχαλάκη και η παρακαταθήκη Δεληλίγκα

Ως άνθρωπος-πρώτα- και μετά ως αντιπεριφερειάρχης ο Χρήστος Μιχαλάκης ενήργησε για να δημιουργηθεί μια εστία για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στα Τρίκαλα.

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες θα δημιουργηθεί στο χώρο που δώρισε ο τέως αντιδήμαρχος και αντινομάρχης Μπάμπης Δεληλίγκας στην οδό Πατουλιάς. Η δωρεά προς το Δήμο κόλλησε τα τελευταία 2 χρόνια προκαλώντας μάλιστα την έκρηξη του δωρητή, ο οποίος έφτασε να καταθέσει το παράπονό του στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και εδώ ήρθε ο Χρήστος Μιχαλάκης, ανέλαβε πρωτοβουλία, φώναξε τον δωρητή Μπάμπη Δεληλίγκα και τους ανθρώπους του Συλλόγου ΑμΕΑ «Ελπίδα» και διερεύνησε τις δυνατότητες που υπήρχαν να παρέμβει ως Περιφέρεια. Πήρε το θέμα πάνω του, το κατέθεσε στον Κώστα Αγοραστό ο οποίος διακρίνεται για τις ίδιες ευαισθησίες και κάπως έτσι φτάσαμε στο αίσιο τέλος χθες το πρωί, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του Κέντρου με ποσό πλέον του 1,2 εκ. €.

«Δεν ήταν υποχρέωση» λέει ο Χρήστος Μιχαλάκης «ήταν χρέος, αφενός απέναντι στα παιδιά αυτά που οφείλουμε να τα βλέπουμε σαν αγγέλους επί της γης και αφετέρου απέναντι σε δυο ανθρώπους, όπως ο Μπάμπης Δεληλίγκας και η σύζυγός του Γιάννα, που δώρισαν την προσωπική τους περιουσία για αυτό τον αγαθό σκοπό. Δεν χωράνε εγωισμοί σε τέτοια πράγματα. Δεν χωράνε καθυστερήσεις. Ως πολιτικοί οφείλουμε να ενεργούμε άμεσα και αποτελεσματικά δείχνοντας σεβασμό στους συνανθρώπους μας και ανταποδίδοντας την στήριξη της κοινωνίας».  

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης