Ροή Τοπικά

Αναβάλλεται ο εορτασμός των εν Τρίκκη Αγίων. Μόνος σε Αγρυπνίες ο κ. Χρυσόστομος

Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό αναβάλλεται ο εορτασμός των εν Τρίκκη Αγίων.

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου έχει καθιερωθεί τα τελευταία 4 χρόνια να τιμάται η μνήμη των εκ Τρικάλων καταγομένων Αγίων της Εκκλησίας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό οι φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις αναβάλλονται.

Εντωμεταξύ ο κ. Χρυσόστομος τελεί κάθε βράδυ Αγρυπνίες, μόνος τις περισσότερες φορές, σε Ναούς της πόλης. Το πρόγραμμά του για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων. Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ» στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό επί τη εορτή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ».

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων επί τη εορτή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης