Τοπικά

Ο Δικός μας Δάσκαλος π. Ιωάννης Τασιάς

Πολλοί γνωρίσαμε τον μακαριστό Δεσπότη Λαγκαδά πατέρα Ιωάννη ως καθηγητή της Παλαιάς Διαθήκης στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης τώρα Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Κάθε φορά που ένας δάσκαλος υπόδειγμα φεύγει από τη ζωή όπως την περασμένη Κυριακή ο Πατήρ Ιωάννης Τασιάς,πέρα από τη θλίψη για τον χαμό του και την ευγνωμοσύνη που αισθανόμαστε για την προσφορά του, διακατεχόμαστε και από μία ανησυχία για το μέλλον της κοινωνίας μας και την ελληνική παιδεία. Ως σπουδαστής του και εγώ θα ήθελα να εκπληρώσω το δικό μου καθήκον και να πω δυο λόγια για τον μακαριστό Μητροπολίτη, δάσκαλο κυρό Ιωάννη.
Ο Πατήρ Ιωάννης ήταν η προσωπογραφία  του Δασκάλου, πολυτάλαντος, άξιος παιδαγωγός πολυτάλαντος, μειλίχιος, ευγενής, αξιοπρεπής, ακάματος εργάτης και σμιλευτής  ψυχών. Εκπροσωπούσε τον δάσκαλο εκείνης της εποχής που έβλεπε το επάγγελμα του ως μία Εθνική αποστολή.
Με την εργατικότητα και τον ζήλο που τον διέκρινε για προσφορά, σφυρηλάτησε τη συνείδηση πολλών φοιτητών και τους παρέδωσε άριστους πολίτες στη ζωή στην κοινωνία αλλά και στην Εκκλησία. Πίστευε σε αυτό που έκανε και έδινε την ψυχή του και να πετύχει τον σκοπό του . Τι έγινε από χαρά από ενδιαφέρον και κατανόηση Με λίγα λόγια είναι από τον εαυτό του από την ζωή του.
Πατέρα Ιωάννη μετά από 60 χρόνια ζωής βρίσκεσαι σήμερα εκεί όπου ουκ έστι πόνος ου λύπη ου στεναγμός. Ήρθε η ώρα που ο Κύριος μας σε κάλεσε να αναπαυτείς. Να είσαι όμως σίγουρος ότι έχεις πράξη στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις τους σε αυτόν τον κόσμο  και να είσαι βέβαιος πως όλοι εμείς οι σπουδαστές ο της ανωτέρας εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης θα αναπολούμε τις αρετές του χαρακτήρα σου θα θυμόμαστε την απλόχερη Φιλοξενία σου και θα διατηρήσουμε παντοτινή την ανάμνησή σου για τα πληθωρικά συναισθήματα σου και για τη μεγάλη σου καρδιά με την οποία   μας αγκάλιασες.
Αιωνία σου η μνήμη!!!!
Αθανάσιος Γ Δημητρίου
Αστυνομικός – Msc Θεολογίας
Πρόεδρος Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης