Τοπικά

Στη Βουλή η αναβάθμιση της ε.ο. Τρικάλων-Άρτας

Την ανάγκη άμεσης αναβάθμισης των οδικών συνδέσεων Άρτας – Καρδίτσας και Άρτας – Τρικάλων αναδεικνύει με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος. Με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών, Εσωτερικών και Οικονομικών, ο κ. Στύλιος ζητά να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση της βατότητας και της ασφάλειας των δύο οδικών αξόνων που, όπως επισημαίνει, είναι κομβικής σημασίας για τη διασύνδεση της Ηπείρου με τη Θεσσαλία.

 

 

Οι εν λόγω δρόμοι, που διέρχονται από τα Κεντρικά Τζουμέρκα και τα Ραδοβύζια, συνδέουν κρίσιμες περιοχές της ορεινής Άρτας με την Ιόνια Οδό, με αποτέλεσμα να παίζουν ουσιαστικό ρόλο τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων όσο και στη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Βουλευτής Άρτας υπογραμμίζει ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικές επεμβάσεις στους συγκεκριμένους δρόμους εδώ και τέσσερις δεκαετίες, με αποτέλεσμα να παραμένουν επικίνδυνοι και δύσβατοι, ειδικά σε περιόδους κακοκαιρίας.

Ο κ. Στύλιος ζητά σαφείς απαντήσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία στα εξής:

  • Υπάρχει πρόβλεψη ένταξης των έργων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα;

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται ο σχεδιασμός και η μελετητική ωρίμανση;

  • Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών;

Σε δήλωσή του, ο κ. Στύλιος τονίζει πως η αναβάθμιση αυτών των οδών δεν αποτελεί απλώς τεχνικό ή αναπτυξιακό ζήτημα, αλλά θέμα ασφάλειας και δικαιοσύνης:

«Η βελτίωση της πρόσβασης δεν είναι απλώς θέμα υποδομών. Είναι ζήτημα ασφάλειας και ελπίδας για το μέλλον. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισότιμη ανάπτυξη όταν κάτοικοι της ορεινής Άρτας συνεχίζουν να κινούνται σε δρόμους ξεχασμένους εδώ και 40 χρόνια. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτούς που επιλέγουν να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο μας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης