Τοπικά

Αχιλλέας Κανταρτζής σε περιοδεία στο νοσοκομείο και σε εκδήλωση με υγειονομικούς

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Τρικάλων έκανε το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή υποψήφιο Βουλευτή ενώ το βράδυ μίλησε σε σύσκεψη για την Υγεία.

 

Αναφερόμενος στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις μεγάλες ελλείψεις στα Νοσοκομεία σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό  προσωπικό  και γενικότερα την κατάσταση στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας είπε:

Και στο καυτό ζήτημα της Υγείας αποδεικνύεται πως κάθε Κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη και αυτό αποδεικνύεται αν δούμε όλες τις αποφάσεις των τελευταίων ετών που δρομολόγησαν διαδοχικά, όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι αντιλαϊκές αποφάσεις και οι συγκλίσεις φάνηκαν ακόμη περισσότερο στην πανδημία με τον COVId-19 που ο λαός μας πλήρωσε με πολλούς τρόπους και χιλιάδες νεκρούς.

Η κάθε μία κυβέρνηση πατούσε στο έδαφος της προηγούμενης και συνέχιζε τον δρόμο των αντιλαϊκών μέτρων, ανεξάρτητα από τις μικροδιαφοροποιήσεις που δεν αλλάζουν την ουσία. Συνέχιζαν στις ίδιες ράγες όποιος και αν ήταν ο μηχανοδηγός που μοιραία οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Ανώνυμη Εταιρία έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Νοσοκομείο Σαντορίνης  πιλοτικά, και τώρα η ΝΔ έρχεται να το απογειώσει με την μετατροπή των Νοσοκομείωων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ώστε να προωθηθεί πιο γρήγορα  η πολιτική της εμπορευματοποίησης στην Υγεία.

Το «Δημόσιο Σύστημα Υγείας» που προβάλλουν όλοι τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΠΑΣΟΚ, είναι στην κυριολεξία ένα αδειανό πουκάμισο, Δημόσιο Σύστημα μόνον κατ’ όνομα που θα αλωνίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι 

Πυξίδα τους όλες αυτές οι κυβερνήσεις είχαν την στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου : Στόχος τους είναι να απεμπλακεί στον μεγαλύτερο βαθμό ο κρατικός προϋπολογισμός από την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων προκειμένου να περισσέψει κρατικό χρήμα για να μπουκώσουν και άλλο  τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ετσι φορτώνουν όλο και περισσότερο τα βάρη στον λαό και ταυτόχρονα δημιουργούν χώρο  για να κερδοσκοπήσουν οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται στον χώρο της Υγείας. Δέστε τα διάφορα Ιδιωτικά Νοσοκομεία και τα Ιατρικά Κέντρα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την χώρα.

Είναι ατέλειωτα τα παραδείγματα που δείχνουν πως η μία κυβέρνηση συμπλήρωνε το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης.

Σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει καμία στήριξη ή ανοχή όποιο όνομα και αν έχει η  επόμενη Κυβέρνηση είτε είναι  μονοκομματική είτε είναι κυβέρνηση συνεργασίας με τα  διάφορα κόμματα μπαλαντέρ που στήνονται.

Πραγματική λύση αποτελεί μόνον η κατάργηση της κάθε  καπιταλιστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας που θα έχει ως κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη και αποκατάσταση της Υγείας του λαού.

Και αυτό προϋποθέτει  την καταδίκη όλων των Κομμάτων  που κυβέρνησαν με  αποφασιστική ενίσχυση του  ΚΚΕ. Γιατί μόνον η ψήφος στο ΚΚΕ δεν μετατραπεί την άλλη μέρα σε στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής όποιο χρώμα και αν έχει η επόμενη κυβέρνηση.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ με την εκλογή περισσότερων βουλευτών στην επόμενη βουλή θα δώσει και άλλον αέρα στον λαό για να διεκδικήσει άμεσα μέτρα που θα δώσουν ανάσα και ανακούφιση με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στην δημόσιο σύστημα υγείας και αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης