Τοπικά

Δεν μπαίνουν… ούτε οι εμβολιασμένοι μέσα σε ταβέρνες και καφέ στα Τρίκαλα

Δύσκολη εξίσωση για τους καταστηματάρχες και τους πελάτες καθώς εδώ και λίγες μέρες επιτρέπεται μεν η είσοδος εμβολιασμένων και μόνο σε ταβέρνες και καφέ, αλλά… κανείς δεν μπαίνει.

 

Δεδομένου ότι σε κάθε παρέα υπάρχουν και ανεμβολίαστοι και μοιραία “δεν μπορούν να χωριστούν” όλοι επιλέγουν τους εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και οι παρέες που αποτελούνται από αμιγώς εμβολιασμένα άτομα… καλύτερα νιώθουν έξω. “Υπάρχει πρόβλημα” λένε καταστηματάρχες των Τρικάλων στο trikalavoice.gr και δεν ξέρουμε αν και πως μπορεί να λυθεί. Ούτε πως θα συνεχίσουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αφήστε που είναι αδύνατον να κάνουμε έλεγχο ακόμη και σε… ταυτότητες των πελατών, όπως κάποιοι μας λένε. Θα ξεφύγει το πράγμα”.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τις 16 Ιουλίου είναι τα ακόλουθα:

-Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

-Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

-Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μικτή λειτουργία.

-Αθλητικοί αγώνες θα γίνονται αμιγώς με εμβολιασμένους. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

-Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να τους λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου, ή για το αν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

-Όσον αφορά στα πρόστιμα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών, μετά την υποτροπή, αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες.

-Τα πανηγύρια στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν στα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού και θα γίνονται μόνο με καθήμενους.

Διαβάστε επίσης