Τοπικά

Καλοκαίρι μέχρι την Τετάρτη-Βροχές από Πέμπτη

trikalavoice.gr

Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος πάνω από τον Ελλαδικό χώρο κινείται αργά προς τα νοτιοανατολικά, εξασφαλίζοντας καλοκαιρία στην χώρα μας και προκαλώντας ισχυρούς καταβάτες ανέμους στην υπήνεμη(ανατολική) πλευρά της Πίνδου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όμως, το ψυχρό μέτωπο στα βόρεια Βαλκάνια κινούμενο προς νοτιοανατολικά θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά προς την χώρα μας, προκαλώντας πρόσκαιρη μεταβολή στον καιρό κυρίως της βόρειας και ανατολικής Ελλάδας σταδιακά από το πρωί της Τετάρτης 22/9/2021 μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 23/9/2021.

Την Τρίτη 21/9/2021 προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν την χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα στην αρχή της ημέρας.
Μετά το μεσημέρι αναμένεται να συννεφιάσει στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική, την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα και πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, πρώτα στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι και στο Ιόνιο ενισχυόμενοι, φθάνοντας το βράδυ της Τρίτης στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, και στα ηπειρωτικά της νότιας Ελλάδας θα φτάσει πάλι στους 34-35 βαθμούς.

Την Τετάρτη 22/9/2021 αναμένεται αλλαγή του καιρού, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, την Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και αργότερα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Χαλκιδική, τα παράλια των νομών Πιερίας και Λάρισας και στο Πήλιο.
Μετά το μεσημέρι λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια και στην Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια.
Από το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοανατολικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και πιθανόν και στην κεντρική Μακεδονία.

Την Πέμπτη 23/9/2021 αναμένεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρώτα στην Θράκη, την κεντρική-ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική και σταδιακά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο και προς το μεσημέρι στην βόρεια Κρήτη.
Σταδιακά και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από τα βορειοανατολικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

meteo-thessalia.gr

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης