Τοπικά

Πρόκληση για τα Μετέωρα. Από Δευτέρα φτάνουν οι πρώτοι τουρίστες στη χώρα

trikalavoice.gr

Στο άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ χωρίς την επιβολή καραντίνας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και τους ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ (για το οποίο ισχύει ήδη με διμερή συμφωνία) από το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 19 Απριλίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Αυτή θα είναι και η επίσημη εισήγησή της προς την αρμόδια επιτροπή των ειδικών για την πανδημία, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

Ετσι, εκτός απροόπτου από τη Δευτέρα, οπότε και λήγει η προηγούμενη οδηγία και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την Ε.Ε. συν τις πέντε αυτές χώρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα μέσω εννέα αεροδρομίων και να κάνουν αμέσως τις διακοπές τους χωρίς καραντίνα, πάντοτε υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στην περιοχή μας το μεγάλο ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τα Μετέωρα, που δέχονται καθ’ έτος εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλες τις χώρες του κόσμου. Τα Μοναστήρια παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες για το κοινό, ενώ και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν κλειστές εδώ και 1 χρόνο, με ένα μικρό μεσοδιάστημα πέρυσι το καλοκαίρι. Καλούνται να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις.

Διαβάστε επίσης