Τοπικά

Πρόταση για ανακατασκευή, στην παλιά της μορφή, της γέφυρας Μαρούγγενας κατέθεσαν Τρικαλινοί

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για ανακατασκευή της γέφυρας Μαρούγγενας στο κέντρο των Τρικάλων (σ.σ. είναι η πεζογέφυρα που ενώνει την πλατεία Κιτριλάκη με την οδό Όθωνος) κατέθεσαν γνωστοί συμπολίτες.

 

Μάλιστα προσήλθαν με σχέδια σήμερα στο Δημαρχείο Τρικάλων, όπου και έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο ίδιος σχολίασε σε σχετική του ανάρτηση:

“Είναι και αυτοί οι υπέροχοι Τρικαλινοί, που αγαπάνε παθολογικά την πόλη και συνεχίζουν να είναι ενεργοί πολίτες, ακόμη και μετά την επαγγελματική τους «αποστρατεία».
Ο μαιευτήρας Κυριάκος Τσαγκούλης (όλοι από εκεί περάσαμε!) μαζί με τα παιδιά του, ο πρώην Γεν. Διευθυντής του Δήμου Κώστας Κατσαρός και μία ομάδα φίλων, θέλουν να ξαναδούν την κλασσική γέφυρα της Μαρούγγενας στο κέντρο των Τρικάλων, όπως ήταν πριν ανατιναχτεί το 1941.
Για το λόγο αυτό έτρεξαν να κάνουν τη μελέτη με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να βρούνε και πόρους αν χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.
Εμείς την ίδια ώρα ολοκληρώνουμε τη μελέτη και για τις 13 γέφυρες του κέντρου, με σκοπό να κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη στο Ταμείο Ανάκαμψης και να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των παρεμβάσεων.
Για να δούμε…”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης