Ροή Τοπικά

Πως ο Τρικαλινός πλαστός έγινε… gourmet πιάτο στην Ολλανδία (φώτο)

Είναι ικανή μια οικογένεια από τα Τρίκαλα να αναδείξει την Ελληνική και ιδιαίτερα την τοπική μας κουζίνα;… Η απάντηση είναι προφανής και έχει δοθεί ήδη. Ασφαλώς και είναι!!!

 

Μιλάμε για την οικογένεια Μπαμπατσιά, εκ της Μεγάρχης Τρικάλων, η οποία σε πείσμα των καιρών επέμεινε στο “δύσκολο” δρόμο της σταθερής ποιότητας, των αγνών υλικών και της παράδοσης. Έτσι κατάφερε να εδραιώσει το εστιατόριό της, το Filoxenia στο Ζάαντορφ της Ολλανδίας ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, με συνεχείς διακρίσεις και βραβεία.

Η οικογένεια Μπαμπατσιά (… τρεις γενιές δουλεύουν στο εστιατόριο) τιμά ιδιαίτερα τις τοπικές μας γεύσεις. Τόλμησε και έβγαλε πιάτο τον δικό μας ταπεινό πλαστό, την παραδοσιακή μας πίτα με καλαμποκάλευρο, ο οποίος έχει γίνει περιζήτητος και πιάτο… gourmet από τους λάτρεις της εκλεκτής κουζίνας. Τον φτιάχνει παραδοσιακά η κυρία Θεοδώρα, όποτε έχει φρέσκα και αρωματικά χόρτα με καλαμποκάλευρο ντόπιο, Τρικαλινό, και εκλεκτό. Αξίζουν συγχαρητηρίων…

 

Διαβάστε επίσης