Αθλητισμός

Εντυπωσιακή παρουσία δυο Τρικαλινών δρομέων στο Μαραθώνιο του Λονδίνου

Άλλη μια εντυπωσιακή παρουσία των δύο δρομέων μας , του Δημήτρη Μουχάκη και του Νικόλα Οικονομίδη σε Μαραθώνιο του εξωτερικού . Αυτήν την φορά  ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν σε έναν από τους κορυφαίους Μαραθωνίους του κόσμου.

 

Ο συγκεκριμένος Μαραθώνιος είναι ένας από τους πιο περιζήτητους αγώνες δρόμου στον κόσμο καθώς γίνονται περισσότερες από 200.000 αιτήσεις συμμετοχής για περίπου 40.000 θέσεις ! Στην φετινή του έκδοση συμμετείχαν και 40.000 επιπλέον δρομείς στον virtual αγώνα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό συμμετοχών πάνω από 80.000 δρομείς γράφοντας ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθωνίους που έχουν διεξήχθη ποτέ .

Στον φετινό αγώνα που πραγματοποιήθηκε μετά από 899 μέρες λόγω της πανδημίας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και οι δύο δρομείς μας . Έτσι, λάβανε εκκίνηση μαζί με δρομείς από περισσότερες από 100 χώρες . Η εκκίνηση δόθηκε στα νοτιοανατολικά προάστια του Λονδίνου , στο πάρκο του Γκρίνουιτς, και περνώντας μπροστά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης (London Bridge, London Tower και Big Ben ) τερμάτισαν στο κέντρο της πόλης στην Λεωφόρο Μωλ , μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Για τον Νικόλα Οικονομίδη ο συγκεκριμένος αγώνας είχε ιδιαίτερη σημασία . Και αυτό γιατί, με την συμμετοχή του και τον τερματισμό του κατάφερε να ολοκληρώσει τους έξι κορυφαίους Μαραθωνίους του κόσμου. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια στην Βοστώνη ,συνεχίστηκε στο Σικάγο , στο Βερολίνο ,στην Νέα Υόρκη και το Τόκιο, και ολοκληρώθηκε με τον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου . Με το επίτευγμα του αυτό ο Νικόλας συμπεριλήφθηκε στην λίστα όπου μόνο 13 Έλληνες έχουν καταφέρει να μπουν και παρέλαβε στον τερματισμό το εντυπωσιακό μετάλλιο των six star finishers ! Παράλληλα ο Σύλλογός μας έγινε ένας από τους λίγους Συλλόγους Δρομέων της χώρας μας που έχει συμμετοχή και στους 6 μεγάλους Μαραθωνίους ! Ο Νικόλας ολοκλήρωσε την προσπάθεια του σε χρόνο 4:08:29!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης