Αθλητισμός

Η αποτίμηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού από τον Παναγιώτη Δημάκο

ΤΟΡΟΥΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑ), αλλά και ένας από εκείνους που βοήθησε να έρθει εις πέρας ένα θεαματικό και γεμάτο ρεκόρ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πολωνία.

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου και του ΣΕΓΑΣ, πρόεδρο της επιτροπής αγώνων δρόμου και βουνών της ΕΑ και πρόεδρο του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας, Παναγιώτη Δημάκο.

Ο κ. Δημάκος μίλησε αποκλειστικά στο sports3.gr και έκανε την αποτίμηση της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο Τορούν και μας είπε για τη συμβολή που είχε σε μία μικροπαρεξήγηση.

«Η διοργάνωση είναι άκρως επιτυχημένη. Καταφέραμε σε μία εποχή που δεν γίνονται μαζικά πρωταθλήματα, πέρα από κάποια μίτινγκ, να διοργανώσουμε ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ένα γεγονός που είχε ρεκόρ συμμετοχών αθλητών και να δούμε τόσο όμορφο θέαμα. Ήταν δύσκολο να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, αλλά το πρόσημο είναι πολύ θετικό. Στηρίζουμε χώρες που δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες στον στίβο να ενημερωθούν και να “ορθοποδήσουν”, με σκοπό να γίνει ακόμα πιο δυνατός ο βασιλιάς των σπορ», τόνισε αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Για την ελληνική αποστολή είπε: «Θεωρώ πως είχαμε αρκετά καλό απολογισμό ως χώρα. Υπάρχουν νέοι αθλητές που έρχονται, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι δεν έκαναν πολλές προπονήσεις εξαιτίας της κατάστασης που βιώνουμε. Δεν είμαστε η μοναδική χώρα που έχει τέτοια προβλήματα. Αρκετές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατάστασεις. Ο ΣΕΓΑΣ κρατάει ψηλά τον στίβο και πάλεψε αρκετά για να κάνει αγώνες σε ψηλό επίπεδο, με σκοπό οι αθλητές μας να είναι όσο πιο καλά προετοιμασμένοι γίνεται».

Σχετικά με την στήριξη που παρέχει στη χώρα μας μέσω της θέσης του στην ΕΑ δήλωσε: «Στηρίζουμε τη χώρα όπως μπορούμε. Για παράδειγμα ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, έπειτα από μπέρδεμα που είχε γίνει δεν είχε διαπίστευση. Μετά από επαφές που έκανα καταφέραμε να του διασφαλίσουμε μία και μπόρεσε να καθοδηγήσει μέσα από το στάδιο την Ιωάννα Ζάκκα που έκανε και μία εξαιρετική εμφάνιση. Οι Πολωνοί είναι αυστηροί σε τέτοια θέματα και πραγματικά πάνε με τον νόμο ό,τι και να συμβεί, ευτυχώς βοήθησα και όλα λύθηκαν. Όπου μου το επιτρέπει η θέση μου και μπορώ πάντα θα βοηθάω την Ελλάδα».

sports3.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης