Αθλητισμός

Καταγγελία του Α.Ο. ΡΟΠΩΤΟΥ

Στις 23/12/2019 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΔ του ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ, ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου, κατά την οποία αποφασίστηκε ο αποκλεισμός από τη χρήση του Δημοτικού Γηπέδου της Πύλης σε μερίδα των δημοτών της Πύλης και δη μόνιμων κατοίκων της Πύλης οι περισσότεροι ανήλικοι μαθητές, αθλητές του σωματείου μας.

Εμείς όταν ρωτηθήκαμε από τα παιδιά το “ΓΙΑΤΙ” , ” γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να αθληθούμε 200 μέτρα από το σπίτι μας και πρέπει να κάνουμε 6 χιλιόμετρα; ” δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε απάντηση.
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ;
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ;

• Τι να απαντήσουμε σε αυτά τα παιδιά;
• Τι λάθος έχουνε κάνει;
• Μήπως ότι είναι ερασιτέχνες αθλητές του ΡΟΠΩΤΟΥ;
• Μήπως θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άλλο σωματείο;

Ας πάμε όμως πίσω στην περιβόητη συνεδρίαση.
Το αιτιολογικό που μας ανέπτυξε το Τοπικό Συμβούλιο Πύλης στην εισηγητική του απόφαση (με γνωμοδοτικό χαρακτήρα, πράγμα που δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία περί λειτουργίας δημοτικών γηπέδων) αλλά και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΔ και το οποίο τελικά ενστερνιστήκαν κατά τη λήψη της απόφασης, ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι στο Δημοτικό Γήπεδο Πύλης προπονούνται 100 παιδιά αθλητές του Α.Ο. Πορταϊκού και δεν χωράνε να προπονηθούν άλλα 10 παιδιά του Ροπωτού γιατί θα καταστρέψουν το χλοοτάπητα του Γηπέδου.

Μάλλον οι Αθλητές του Ροπωτού Βοσκάνε το χορτάρι η ακόμα καλύτερα ότι όλοι εμείς που υπηρετούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θέλοντας να κρατήσουμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό του πολύπαθου χωριού μας ζωντανό ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

Μάλιστα ακούστηκε και εισακούστηκε ο εκβιασμός του προέδρου του Α.Ο. Πορταϊκού ο οποίος ευθέως απείλησε το σώμα πως “αν δοθεί το γήπεδο στο Ροπωτό για προπονήσεις τότε εκείνος θα ζητήσει το γήπεδο άλλης ομάδας και θα τους δημιουργήσει μεγαλύτερο ακόμη πρόβλημα”
Συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε για τις αξίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού που πρεσβεύεται.
Συγχαρητήρια επίσης στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πύλης για τις αρχές που θέλετε να μεταδώσετε στη νεολαία της πόλης σας.
Σε όλο αυτό τον παραλογισμό μοναδική φωνή λογικής αυτή της κυρίας Καλέτση – Κοτσόρη Ιφιγένειας (την οποία οφείλουμε να συγχαρούμε) η οποία μάταια προσπάθησε να εξηγήσει στα υπόλοιπα μέλη του ΟΚΠΑΔ πως τα γήπεδα είναι για όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς και πως δεν μπορεί ένας δήμος να διαχωρίζει τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα. Πανάγου ως πόντιος Πιλάτος “ένιψε τας χείρας της” μην παίρνοντας θέση διότι ήταν δύσκολη η θέση της.
Αγαπητή Μαρίνα αυτή δεν είναι πολιτική θέση. Ή γνωρίζεις το σωστό και το υποστηρίζεις ψηφίζοντάς το ή παραιτείσαι και αφήνεις κάποιον άλλο που έχει το σθένος να αποφασίσει.
Ο δε κ. Τσιαμπαλής υπεύθυνος της ακαδημίας του Πορταϊκού μας έκανε τη χάρη να ψηφίσει παρόν επειδή το Ροπωτό είναι το χωριό του όπως είπε. Δεν ξέρουμε όμως αν θα μπορέσει να εξηγήσει στους συγχωριανούς του γιατί τα δικά τους παιδιά δεν έχουν δικαίωμα να αθληθούν στο ίδιο γήπεδο με τα παιδιά που εκείνος προπονεί, αλλά ανήκουν στο σωματείο του χωριού τους.
Αυτά ως προς το ηθικό μέρος της απόφασης

Ας περάσουμε όμως και στο ΝΟΜΙΜΟ της απόφασης.

Μήπως κάποιος από σας Κυρίες και Κύριοι του ΟΚΠΑΔ μπήκε στον κόπο να διαβάσει τη νομοθεσία περί λειτουργίας Δημοτικών Γηπέδων πριν αποφασίσει για το πού θα αθλούνται τα παιδιά μας;
Σε περίπτωση που δεν έχετε μπει στον κόπο σας παραθέτουμε την υπουργική απόφαση στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε:
Υπουργική Απόφαση 17112/2000 ΦΕΚ 847/Β/11-7-2000 με τίτλο «Κανονισμός λειτουργίας των Εθνικών και Δημοτικών Γυμναστηρίων της χώρας (Ν.Π.Δ.Δ.)

Σας υπενθυμίζουμε κύριε Δήμαρχε ότι ενώπιον σας έγινε προφορική συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων των δύο Σωματείων το σωματείο μας να διεξάγει στο Δημοτικό στάδιο της Πύλης τις προπονήσεις του και τις αγωνιστικές του δράσεις στο γήπεδο της φιλύρας.
Αυτή η συμφωνία αυτή τηρήθηκε για 2 μήνες έως ότου μια μέρα ήρθε ο Πρόεδρος του Πορταϊκού και ενώπιον των ποδοσφαιριστών, μας ζήτησε να φύγουμε από το γήπεδο και να μην ξαναπάμε εκεί λες και μιλούσε για το χωράφι του.
Κατόπιν απευθυνθήκαμε στην πρόεδρο του ΟΚΠΑΔ ζητώντας να χρησιμοποιήσουμε τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων για τις προπονήσεις των παικτών μας.
Η απάντηση που πήραμε είναι ότι ο ΟΚΠΑΔ δεν έχει κλειδί και πρέπει να απευθυνθούμε στον Πορταϊκό.

Εδώ σας παραθέτουμε την Υπουργική Απόφαση 17112/2000 ΦΕΚ 847/Β/11-7-2000 με τίτλο «Κανονισμός λειτουργίας των Εθνικών και Δημοτικών Γυμναστηρίων της χώρας (Ν.Π.Δ.Δ.)
και στο κεφάλαιο ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, παρ. 4 αναφέρεται πολύ συγκεκριμένα ότι :
«Σε όλα τα αθλητικά και λοιπά σωματεία, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩN, ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΑΠΟΘΗΚΩΝ μέσα στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου.
Μετά το τέλος των προπονήσεων και αγώνων οι χώροι ελευθερώνονται και παραδίδονται στον υπάλληλο του γυμναστηρίου. Όπου μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται μόνιμοι χώροι γυμναστηρίου, αποδυτήρια, γραφεία αποθήκες, θα ελευθερωθούν αμέσως μετά την έγκριση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ αυτού.».

– Επομένως κα Πρόεδρε του ΟΚΠΑΔ καταλαβαίνετε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Γηπέδου της Πύλης και των εγκαταστάσεών του είναι παντελώς παράνομος και καταχρηστικός.
Και Ερωτούμε
• Αυτή η απόφαση εξυπηρετεί τον αθλητισμό και το Αθλητικό Ιδεώδες;
• Είστε περήφανοι κύριοι της Δημοτικής αρχής για αυτό τον αποκλεισμό;
• Αναρωτηθήκατε αν τέτοιου είδους αποφάσεις καλλιεργούν φαινόμενα Υπεροψίας και ρασιαλισμού;

Εσείς κύριε Δήμαρχε
– Τί θα απαντήσετε στα ανήλικα παιδιά μας όταν θα σας ρωτήσουν γιατί δεν μπορούν να αθληθούν 200 μέτρα από το σπίτι τους αλλά πρέπει να πάνε 6 χιλιόμετρα μακριά;
– Τί θα απαντήσετε στους γονείς τους αν κατά τη μεταφορά των παιδιών προκληθεί ένα ατύχημα;

Εσείς κύριε Γενικέ Γραμματέα του Δήμου που εντελώς τυχαία είστε και Γραμματέας της ΕΠΣ Τρικάλων και υπηρετείτε χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:
– Ενημερώσατε τα μέλη του ΟΚΠΑΔ ότι μια τέτοια απόφαση είναι παράνομη και πως κανένα σωματείο δεν μπορεί να έχει την αποκλειστική χρήση Δημοτικού γηπέδου σύμφωνα με τη νομοθεσία;
– Ενημερώσατε τα μέλη του ΟΚΠΑΔ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία στη λειτουργία τους και πως κάθε χρόνο διαλύονται 3-4 σωματεία εξαιτίας αυτών των προβλημάτων;

Τέλος εσείς κύριοι Αρχηγοί της αντιπολίτευσης, του Δήμου Πύλης, κύριε Χήρα Και κύριε Τσιούτσια, είστε υπερήφανοι για τη στάση και την ψήφο των εκπροσώπων των συνδυασμών σας στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΟΚΠΑΔ;

Πριν ακόμη στεγνώσουν τα “δάκρυα σας” κύριε Τσιούτσια σε προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο για την περιφορά της ομάδας μας από γήπεδο σε γήπεδο (τοποθέτηση που προς στιγμήν μας έκανε υπερήφανους) 2 μέλη του συνδυασμού σας είχαν την τοποθέτηση που σας προαναφέραμε.
Τι έχετε να πείτε επ’ αυτού;

Κύριοι δεν ζητάμε καμία χάρη.
Ζητάμε αυτά που νομίμως δικαιούμαστε.
Δεν είμαστε έποικοι ούτε λαθρομετανάστες.
Ζούμε στην Πύλη, δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά πολιτικά και κοινωνικά τα τελευταία 50 χρόνια στην Πύλη και μάλιστα οι Ροπωτιανοί αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι της Πύλης σήμερα.
Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές αποκλεισμού προς εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε το Δήμαρχο Πύλης και το Δημοτικό συμβούλιο ως ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου να καταδικάσει την παραπάνω απόφαση, να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και το αίσθημα της ίσης μεταχείρισης όλων των Δημοτών του Δήμου Πύλης.

Με τιμή
το Δ.Σ.
Τσόλας Κων/νος, Πρόεδρος
Τζάνης Βησσαρίων, Αντιπρόεδρος
Τσιαμπαλής Θεόδωρος, Γ.Γ.
Γκούμπλιας Αθανάσιος, Γενικός Αρχηγός
Κοθράς Αριστέδης, μέλος
Γκίκας Αθανάσιος, μέλος
Καραδήμας Χρήστος μέλος
Δούλος Δημήτριος, μέλος
Γκίκας Νικόλαος, μέλος
Βελώνης Κων/νος, Μέλος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης