Αθλητισμός

Λίνα Σουλούκου: Η Λαρισαία στο «τιμόνι» της Ρόμα

Ήταν 18 Απριλίου 2023 όταν μία ανακοίνωση από την Ιταλία ήρθε να ταράξει τα… λιμνάζοντα ύδατα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας σ’ ένα λαρισινό πρόσωπο, το οποίο βέβαια είχε φροντίσει μέσω της δουλειά του να… στρώσει τον δρόμο.

 

 

Ήταν η ημέρα που η Ρόμα ανακοίνωνε πως η Λαρισαία Λίνα Σουλούκου, πρώην Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού θα είναι η νέα CEO και General Manager, το γενικό κομάντο δηλαδή σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ιταλίας και πλέον αναγνωρισμένης σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Ρόμα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Λίνα Σουλούκου ορίστηκε ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος & Γενική Διευθύντρια του Ομίλου. Θα αναλάβει καθήκοντα, με άμεση ισχύ, αφού ολοκληρώσει τις σχετικές εταιρικές διαδικασίες» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ποια είναι η Λίνα Σουλούκου

Γεννηθείσα το 1983 στη Λάρισα, μετά από σπουδές νομικής με ειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο και Μεταπτυχιακό στη Νομική και Αθλητική Διοίκηση στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης, η Σουλούκου ξεκίνησε καριέρα στο ποδόσφαιρο, στο οποίο εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια.

Ο πατέρας της, Σωτήρης, ο οποίος ήταν τερματοφύλακας και προπονητής, την έφερε πολύ γρήγορα σε επαφή με το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετεί πλέον από διοικητικό πόστο σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ιταλίας και της Ευρώπης. Η Λίνα Σουλούκου ασχολήθηκε επίσης με επιτυχία και με το βόλεϊ, ως παίκτρια της ΕΑΛ, πριν φύγει για την Ισπανία, όπου έκανε την πρακτική της ως δικηγόρος (πάνω στο Αθλητικό Δίκαιο), πριν εργαστεί ως ανεξάρτητη γενική σύμβουλος.

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ »

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης