Αθλητισμός

Ο αποκλεισμός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα

Το φετινό πρωτάθλημα της Ευρωλίγκα, πλησιάζει στη λήξη του και η ολοκλήρωση των πλέι-οφ σήμανε και το άδοξο τέλος της πορείας Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, καθώς απέτυχαν να προκριθούν στο Final Four που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι στις 18 και 20 Μαΐου.

Οι δυο ελληνικές ομάδες, πέρασαν στα πλέι-οφ με τους καλύτερους οιωνούς και παρά το ότι είχαν το πλεονέκτημα έδρας, δεν κατάφεραν να πάρουν τις τρεις νίκες που χρειάζονταν από τις Ζαλγκίρις και Ρεάλ αντίστοιχα.

Η Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους, αν και αουτσάιντερ, στάθηκε ανώτερη του Ολυμπιακού κυριαρχώντας στο παρκέ. Ειδικότερα, στα δυο τελευταία παιχνίδια που έγιναν στην Κάουνας, από τα οκτώ δεκάλεπτα που έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό, επικράτησε στα επτά, σημειώνοντας πάνω από είκοσι πόντους στο καθένα.

Όμως, παρά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, ο αρχηγός της ομάδας  Βασίλης Σπανούλης πέτυχε ακόμη μια κορυφαία διάκριση. Με συμμετοχή σε 38 αγώνες βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της λίστας με τις περισσότερες εμφανίσεις σε playoffs στην ιστορία της EuroLeague, πίσω από τον Φελίπε Ρέγιες της Ρεάλ με 40 και τον Xουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα με 39.

Η τελευταία φορά που είδαμε τον Παναθηναϊκό σε Final Four, ήταν πριν εννιά χρόνια. Συγκεκριμένα, στον ημιτελικό του Βερολίνου, η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό του Γιαννάκη με 82-84 χάρη στο νικητήριο καλάθι του Πέκοβιτς. Η συνέχεια, τον έφερε αντιμέτωπο με τη ΤΣΣΚΑ στον τελικό, όπου αναδείχθηκε κυρίαρχος του παρκέ και κατέκτησε το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του.

Στα φετινά πλέι-οφ, ο Παναθηναϊκός ήρθε αντιμέτωπος με τη Ρεάλ, την πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρωλίγκα με εννιά ευρωπαϊκά τρόπαια στην ιστορία της. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να διατηρήσει την ανωτερότητα που έδειξε στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην Αθήνα, αφού ηττήθηκε στα επόμενα τρία παιχνίδια και της παραχώρησε τη θέση του στο Final Four.

Παρ’ όλα αυτά, ο Νικ Καλάθης, κατάφερε να ηγείται πλέον της κατηγορίας των ασίστ. O 29χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού μοίρασε φέτος 202 ασίστ, τις περισσότερες στην ιστορία της Ευρωλίγκα και έσπασε έτσι το ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη που είχε σημειώσει 201 ασίστ στη σεζόν 2016-2017.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μένουν για να ξεκινήσει το Final Four του Βελιγραδίου με τις Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ πανέτοιμες να αναμετρηθούν. Ωστόσο, Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ θεωρούνται το ζευγάρι φαβορί που θα πρωταγωνιστήσει τη βραδιά του τελικού της 20ης Μαΐου, ενώ οι πιθανότητες της κατάκτησης της φετινής Ευρωλίγκα γέρνουν προς τη μεριά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αν μη τι άλλο, ο τελικός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η Ρεάλ θα προσπαθήσει να κατακτήσει το δέκατο τρόπαιο της, ενώ η ΤΣΣΚΑ θα παλέψει για το όγδοο στην ιστορία της.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης