Αθλητισμός

Παπαστεργίου-Βρούτσης ανακοίνωσαν πως θα ανοίξουν τα γήπεδα

Με αυστηρούς όρους ανοίγουν στις 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα, ενώ από τις 9 Απριλίου αλλάζει ριζικά ο τρόπος της εισόδου των φιλάθλων, καθώς θα απαιτείται η ταυτοπροσωπία η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του gov wallet.

 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, περιέγραψε το πώς ο φίλαθλος θα μπορεί να περάσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, στο κινητό του τηλέφωνο. «Η λύση της ταυτοπροσωπίας έρχεται από την τεχνολογία με κλείδωμα του εισιτηρίου μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο», τόνισε.

Αφού διευκρίνισε ότι η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται με τον κλασικό τρόπο (μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας), ο φίλαθλος θα πρέπει να εγγραφεί στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας (emep.gov.gr) και εκεί θα υπάρχει αναλυτικά η διαδικασία για τον τρόπο της προσθήκης των εισιτηρίων, καθώς επίσης η διαδικασία για τα ανήλικα παιδιά.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, τα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο, ενώ οι ανήλικοι που είναι κάτω των 15, θα μπορούν να προστίθενται στο προφίλ αυτού που τα συνοδεύει.

Διευκρίνισε επίσης ότι για τους μη Έλληνες πολίτες η ταυτοποίηση και η διαδικασία θα γίνεται με το διαβατήριο, για το οποίο υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πάνω από τα τουρνικέ των γηπέδων θα υπάρχει κάμερα ώστε να διασφαλίζεται η διαδικασία, ενώ θα υπάρχει και «black list» για τους ανθρώπους που δεν δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα.

Αναφορικά με τα εισιτήρια διαρκείας, το θέμα βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. «Τεχνικά μπορούμε να τα μεταβιβάσουμε», είπε ο κ. Παπαστεργίου, σημειώνοντας ότι αναμένουν τη σχετική απάντηση της Super League.

Οσον αφορά στους διεθνείς αγώνες, θα υπάρχει εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα, καθώς βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της UEFA.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης