Αθλητισμός

Σοφία Μπεκατώρου: Τί είπε στο 3ο Webinar της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ (vid)

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το 3ο Webinar της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ με θέμα «Πρόληψη και ασφαλής αθλητισμός».

Συνδιοργανωτής ήταν  η Επιτροπή Ισότητας των δύο φύλων της ΕΟΕ, πρόεδρος της οποίας είναι η Ξένια Αργειτάκη.

Μίλησαν η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η Καθηγήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας Ανή Χρόνη και η Κωνσταντίνα Κωστάκου, Αστυνόμος Β’ και Ψυχολόγος.

«Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε, να δυναμώσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τί σημαίνει υγιής αθλητισμός που καλλιεργεί συνειδήσεις, που προάγει αξίες και ιδανικά, την ευγενή άμιλλα, και τον υγιή ανταγωνισμό. Σε αυτό τον αθλητισμό δεν χωρά κανενός είδους βία», τόνισε η  πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ,  Βασιλική Μιλλούση.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, επεσήμανε ότι «Υπάρχει μεγάλη διάθεση από την ελληνική αθλητική κοινότητα για συζήτηση στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο αθλητισμός. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, αισθάνθηκα οργισμένος για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Σοφία σαν μέλος της ολυμπιακής ομάδας της ιστιοπλοΐας. Η Σοφία πήρε μια γενναία απόφαση με μεγάλο ψυχικό κόστος. Και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της, να απετίσουμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και να κάνουμε το κάθε τι ώστε και τώρα και στο μέλλον όλοι οι αθλητές να σπάσουν τη σιωπή». 

Παρακολουθείστε στο βίντεο όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε:

Sports3.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης