Αθλητισμός

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορλάντο των ΗΠΑ Τρικαλινές cheerleaders (φώτο)

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Cheerleading Νέων 2023 της ICU και 2023 ICU World Cheerleading Championships που φιλοξενείται από την Διεθνή Ένωση Cheerleading (ICU) στο Ορλάντο των ΗΠΑ, απο 19-21 Απριλίου 2023 συμμετείχε το ζευγάρι του Αθλητικού συλλόγου Τρικάλων Ευαθλοι Ευαγγελια Βενέτη – Ραντογιάννη Ευλαλία  εκπροσωπώντας την Ελληνική εθνική ομάδα στην κατηγορία Cheer Hiphop Double Senior !

 

 

Το ζευγάρι των Ευαθλων έφτασαν στο Ορλάντο στις 17 Απρίλιου μετά από πολύωρο ταξίδι.   Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το μεγάλο αγώνα! Οι αθλητές μας   χάρη στην άρτια δουλειά και προετοιμασία, την Πέμπτη 20 Απριλίου αγωνίστηκαν  στους ημιτελικούς και η δυνατή τους παρουσία τους έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της επόμενης μέρας  κατακτώντας  την 9η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 22 συμμετοχές από όλον τον Κόσμο! Να σημειώσουμε ότι το ντουέτο των Εύαθλων έλαβε την υψηλότερη θέση από όλα τα ευρωπαϊκά ζευγάρια του πρωταθλήματος.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα cheerleading έλαβε χώρα στο ESPN  το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο το οποίο φιλοξενεί πάνω από 70 αθλήματα. Ήταν ομολογουμένως μια άριστη διοργάνωση από όλες τις πλευρές! Και φυσικά μια εμπειρία ζωής για αυτά τα δυο παιδιά που είχαν την τιμή να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε μια τέτοιου βεληνεκούς διοργάνωση!

.   Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Τρικαλινή αθλήτρια Ευαγγελία Βενέτη συμμετείχε για δεύτερη φορά μετά το 2019 σε παγκόσμιο πρωτάθλημα cheerleading!

Παράλληλα με τον αγώνα η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει το όμορφο Ορλάντο και τα μαγικά πάρκα  της World Disney.

Η ομάδα έχει κατακτήσει ήδη  την δεύτερη  θέση στο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 και κοιτάει με αισιοδοξία τους ολυμπιακούς αγώνες του 2028 στο Παρίσι

Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα CHEERLEADING που θα διεξαχθεί στην Βερόνα της Ιταλίας  μεταξύ 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2023 και το τρικαλινό ζευγάρι των Ευαθλων  θα εκπροσωπήσει  την χώρα μας  για ακόμα μια φορά.

Τέλος, αναγνωρίζουμε την αξιόλογη δουλειά που κάνει ο Αθλητικός Σύλλογος Εύαθλοι  καθώς για την πόλη των Τρικάλων, είναι ένας από τους λίγους  που έχει κατορθώσει να συμμετέχει σε διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου ! Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

 

Ευχαριστίες στους χορηγούς μας CITROEN ΜΠΑΡΔΑΣ – ΓΙΑΓΙΑΚΟΣ ΕΠΕ , ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ Α.Ε. για την πολύτιμη στήριξη τους , τον Δήμο Τρικκαίων για τη παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και στο Ασφαλιστικό Γραφείο του κ. Αποστόλου Κόκκοβα που  παρείχε την πλήρη και 24ωρη ασφαλιστική  κάλυψη  για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στην Αμερική.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης