Διεθνή Ροή

Αντιμέτωπη με τη σφοδρότερη χιονόπτωση των τελευταίων δεκαετιών η Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη προβλέπονται έως 20 εκατοστά χιονιού μέσα σε 24 ώρες, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω από το 0 για μεγάλο μέρος της ημέρας.

Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής βρίσκεται τόσο η Μαδρίτη όσο και μεγάλο μέρος της γειτονικής περιφέρειας της Καστίλλης-Λα Μάντσα, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις που έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και δεκαετίες.Η καταιγίδα Φιλομένα πλησιάζει τη χώρα με απειλητικές διαθέσεις, ενώ οι πολίτες της πρωτεύουσας αναμένεται να βιώσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις που θα αναστατώσουν την καθημερινότητά τους, αλλά και να αντικρίσουν πρωτοφανείς εικόνες.

Και μπορεί η κυκλοφορία λόγω των περιορισμών για την αναχαίτιση της πανδημίας να είναι μειωμένη, ωστόσο οι αρχές έχουν λάβει ήδη κάποια επιπλέον προληπτικά μέτρα.

Ενώ λοιπόν το χιόνι έχει αρχίσει να πέφτει πυκνό, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα (08/01) πως μεγάλα πάρκα στη Μαδρίτη, περιλαμβανομένου του περίφημου Ρετίρο δίπλα στο μουσείο του Πράδο, θα παραμείνουν κλειστά.

​Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται έως 20 εκατοστά χιονιού μέσα σε 24 ώρες, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί γύρω από το 0 για μεγάλο μέρος της ημέρας.

Στον υψηλότερο βαθμό επιφυλακής βρίσκεται ο νότος της περιφέρειας της Μαδρίτης, για πρώτη φορά μάλιστα αφότου δημιουργήθηκε το σχετικό σύστημα, το 2007.

​Από την πλευρά του, ο Ρούμπεν ντελ Κάμπο, εκπρόσωπος της κρατικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για τη σφοδρότερη χιονόπτωση που έχει γνωρίσει η Μαδρίτη, τουλάχιστον μέχρι τώρα, στον 21ο αιώνα. 

«Ίσως να πρέπει να πάμε πίσω στη χιονόπτωση του Φεβρουαρίου 1984 ή σ’ εκείνη του Μαρτίου 1971 για να βρούμε παρόμοια προηγούμενα, αν οι προγνώσεις επιβεβαιωθούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης