Διεθνή

Αυστραλία: Ψάχνουν στην Ελλάδα τον επικηρυγμένο Τζέιμς Νταλαμάγκα

Οι Αρχές της Αυστραλίας με διεθνές αίτημα που δημοσιοποίησαν κάνουν έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός εκ των πλέον καταζητούμενων εγκληματιών στα αστυνομικά χρονικά της χώρας.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον ομογενή Τζέιμς Νταλαμάγκα (James Dalamangas) ο οποίος κατηγορείται πως στις 25 Απριλίου του 1999 δολοφόνησε τον επίσης ομογενή Γιώργο Γιαννόπουλο (George Giannopoulos) σε νυχτερινό κλάμπ στη περιοχή του Σίδνεϊ. Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Νταλαμάγκα την επομένη της ημέρας που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον Γιαννόπουλο, όταν ο 32χρονος πατέρας δύο παιδιών φέρεται να παρενέβη σε καβγά στο χώρο, σύμφωνα με τον Guardian.

Μάλιστα η Αστυνομία της Αυστραλίας εκτιμά πως ο καταζητούμενος πιθανότατα αμέσως μετά δραπέτευσε καταφεύγοντας στην Ελλάδα, όπου και κρύβεται έκτοτε.

Οι αυστραλιανές αρχές πιστεύουν ότι ο Νταλαμάνγκας εξακολουθεί να ζει στην Ελλάδα, όπου η περίοδος παραγραφής (25 έτη) – η οποία θέτει νομική προθεσμία για την άσκηση ποινικής δίωξης – πρόκειται να συμπληρωθεί σύντομα.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως συνεργάζεται στενά με τις αντίστοιχες Ελληνικές, καθώς η Αυστραλιανή πλευρά ανησυχεί για τις νομικές συνέπειες που θα έχει η συμπλήρωση 25αετίας από την τέλεση του εγκλήματος με βάση την ελληνική νομοθεσία.

Αναζητώντας οποιοδήποτε πληροφορία θα οδηγήσει στον εντοπισμό του, η Αυστραλία από το 2019 τον έχει επικηρύξει με αμοιβή 200.000 δολάρια.

Ο αξιωματικός Jared Taggard της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δήλωσε πως “έχει αναπτυχθεί μια στενή σχέση με τις Ελληνικές Υπηρεσίες καθώς οι πληροφορίες μας επιμένουν πως κρύβεται στην Ελλάδα”.

Η Αστυνομία της Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα, μαζί με φωτογραφία εποχής του καταζητούμενου, σκίτσο για το πώς ενδεχομένως θα μοιάζει σήμερα και εξέδωσε εκκλήσεις για οποιαδήποτε πληροφορία για τον εντοπισμό του στα αγγλικά και τα ελληνικά.

“Πιστεύουμε ότι κάποιος στην Ελλάδα θα γνωρίζει πού ζει ή εργάζεται ο Νταλαμάνγκας. Επιθυμούμε οι άνθρωποι που μπορεί να γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες να εμφανιστούν και να ενημερώσουν τις αρχές. Μπορούν να το κάνουν αυτό ανώνυμα, αν το επιθυμούν”, αναφέρεται

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης