Διεθνή

Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο για το 2024

Η Παγκόσμια Έκθεση για την Ευτυχία το 2024 κυκλοφόρησε και για άλλη μία χρονιά οι σκανδιναβικές χώρες συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες. Στην κορυφή η Φινλανδία, η οποία διατηρεί την πρώτη θέση εδώ και επτά χρόνια, ενώ η Ελλάδα κατρακύλησε έξι θέσεις στη σχετική λίστα.

 

Αναλυτικότερα, η χώρα της Σκανδιναβίας πρώτευσε για ακόμα μία φορά, ξεπερνώντας άλλες χώρες με επίσης ευτυχισμένους κατοίκους, όπως η Ολλανδία, το Ισραήλ, αλλά και οι Δανία, Σουηδία, Φινλανδία. Στην τελευταία θέση παραμένει το Αφγανιστάν, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση και χαμηλότερα από πέρσι. Η χώρα μας βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, ενώ πέρσι είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας. Φέτος δηλαδή υποχώρησε έξι θέσεις σε σχέση με το 2023.

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, έχουν πέσει κάτω από τις 20 πιο ευτυχισμένες χώρες, εξασφαλίζοντας την 23η και 24η θέση αντίστοιχα.

Η απώλεια θέσεων από τις ΗΠΑ οφείλεται επίσης στο ότι άλλες χώρες -ειδικά στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης- κατάφεραν να αναρριχηθούν στην λίστα.

Αντίθετα, η Κόστα Ρίκα και το Κουβέιτ έχουν μπει στην πρώτη 20άδα, διεκδικώντας τη 12η και 13η θέση.

Αξιοσημείωτες αυξήσεις, έχουν εμφανίσει από πέρσι και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και η Λετονία.

Η φετινή έκθεση είναι η πρώτη που περιλαμβάνει ξεχωριστά στοιχεία ανά ηλικιακή ομάδα και κομίζει άσχημα νέα σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή τους οι νέοι σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Στην έρευνα του UN Sustainable Development Solutions Network συμμετείχαν 143 χώρες.

Οι 20 πιο ευτυχισμένες χώρες

1. Φινλανδία
2. Δανία
3. Ισλανδία
4. Σουηδία
5. Ισραήλ
6. Ολλανδία
7. Νορβηγία
8. Λουξεμβούργο
9. Ελβετία
10. Αυστραλία
11. Νέα Ζηλανδία
12. Κόστα Ρίκα
13. Κουβέιτ
14. Αυστρία
15. Καναδάς
16. Βέλγιο
17. Ιρλανδία
18. Τσεχία
19. Λιθουανία
20. Ηνωμένο Βασίλειο

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης