Διεθνή

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Μπάκιγχαμ.

 

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά το πρόβλημα υγείας διαπιστώθηκε στο πλαίσιο πρόσφατης θεραπείας για διογκωμένο προστάτη.

Το είδος του καρκίνου δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού ο βασιλιάς ξεκίνησε θεραπείες σήμερα.

Ο 75χρονος μονάρχης θα διακόψει τις δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά θα διατηρήσει τον ρόλο του.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι ο βασιλιάς παραμένει αισιόδοξος και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή με τις εκτιμήσεις των γιατρών.

Ευχές για πλήρη και ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, σημειώνοντας πως έχει στο πλευρό του όλη τη χώρα και πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι «θα επανέλθει σε χρόνο μηδέν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παλατιού

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο Βασιλιάς για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα άλλο ζήτημα υγείας. Στις διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε κάποια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότης θα συνεχίσει να ασχολείται με υποθέσεις του κράτους.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση στο νοσοκομείο. Παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντά του, το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωση για να αποφευχθούν οι εικασίες, και με την ελπίδα ότι ίσως βοηθήσει στην ενημέρωση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που μαστίζονται από καρκίνο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης