Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα απειλεί τη Νότια πως αν της επιτεθεί θα απαντήσει με πυρηνικά

Η Βόρεια Κορέα δεν θέλει πόλεμο, αλλά εάν η Νότια Κορέα επιλέξει την ένοπλη σύρραξη ή εάν εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα τότε οι πυρηνικές δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθούν και θα την πλήξουν, διεμήνυσε χθες Τρίτη η ισχυρή αδελφή του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ.

 

 

Η κυρία Κιμ, ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, έκρινε πως ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Νότιας Κορέας περί πιθανής επίθεσης στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας, ο στρατηγός ε.α. Σα Γουκ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Σεούλ έχει διάφορους πυραύλους με βεληνεκές, ακρίβεια και ισχύ που της δίνουν τη δυνατότητα «να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στη Βόρεια Κορέα».

Η Πιονγκγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει τις δοκιμές πυραύλων από την αρχή της χρονιάς. Αξιωματούχοι στη Σεούλ και την Ουάσινγκτον φοβούνται ότι ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, τις οποίες είχε αναστείλει το 2017, καθώς παραμένει το απόλυτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης