Διεθνή

Η Μεγάλη Παρασκευή στην Φιλλανδική Ενορία Στοκχόλμης

Την μεσημβρία της Παρασκευής, 29 Μαρτίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, προέστη της ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου στην Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

 

 

Οι ύμνοι και τα αναγνώσματα αποδόθηκαν στην Φιλλανδική, Καρελλική, Σουηδική, Ελληνική, Αγγλική και Σλαβωνική γλώσσα, από τον Ποιμενάρχη και την πολυμελή χορωδία της ενορίας.

Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις Πασχάλιες ευχές της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Φιλλανδίας κ. Λέοντα και τους κληρικούς και λαϊκούς της Φιλλανδικής Εκκλησίας, απηύθυνε δε προς το Εκκλησίασμα τον προσήκοντα λόγο της ημέρας και ευχήθηκε το φως της Αναστάσεως να φωτίζει την ζωή και τα έργα όλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης