Διεθνή

Θα μας τρελάνουν!!! Συνωμοσιολόγοι λένε πως δεν υπάρχει καύσωνας: «Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες λένε ψέματα»

Εν μέσω του καυτού καύσωνα που πλήττει αρκετές περιοχές της Αμερικής και της Ευρώπης, παραμένει μια ομάδα ατόμων που αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής και αμφισβητούν την αυθεντικότητα του συνεχιζόμενου καύσωνα. Καθώς οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται σε πρωτοφανή επίπεδα, με το θαλασσινό νερό στη Φλόριντα να φτάνει ακόμη και τους 100 βαθμούς ή και περισσότερο, και οι πυρκαγιές να καταστρέφουν την Ελλάδα, ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας απορρίπτουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

 

 

Μεταξύ των σκεπτικιστών συγκαταλέγονται ορισμένοι δεξιοί θεωρητικοί συνωμοσίας, οι οποίοι διαδίδουν την άποψη ότι ο καύσωνας δεν είναι παρά μια φάρσα και ότι οι αναφερόμενες μετρήσεις της θερμοκρασίας είναι απλώς κατασκευασμένες. Ο παρουσιαστής του GB News Neil Oliver βγήκε στον αέρα για να κατηγορήσει το BBC και άλλους ότι προκαλούν φόβο με το να μοιράζονται «δήθεν τρομακτικές θερμοκρασίες» που υποτίθεται ότι προέρχονται από δορυφορικές εικόνες της θερμοκρασίας του εδάφους. Υποστηρίζει ότι οι μετρήσεις αυτές δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μετεωρολογικές εκθέσεις και προβλέψεις, αμφισβητώντας την εγκυρότητα των δεδομένων.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας έχουν εστιάσει στις μετρήσεις θερμοκρασίας που παρέχει το BBC, ιδιαίτερα σε μία από τη Σικελία (47°C) και σε μία άλλη από μετεωρολογικό σταθμό στο Παλέρμο (37°C), ως απόδειξη χειραγώγησης των δεδομένων. Ωστόσο, το BBC διέψευσε αμέσως αυτούς τους ισχυρισμούς, διευκρινίζοντας ότι οι θερμοκρασίες εδάφους δεν χρησιμοποιούνται στα δελτία καιρού και στις προβλέψεις του, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Oliver και άλλων.

Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο καύσωνας αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, ορισμένοι επεσήμαναν τη σποραδική εμφάνιση ισχυρών ανέμων και βροχών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ως λόγο απόρριψης της έννοιας της κλιματικής αλλαγής και της νομιμότητας του σημερινού καύσωνα.

Ενώ η επιστημονική συναίνεση σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τον αντίκτυπο του καύσωνα παραμένει σταθερή, οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να κυκλοφορούν, σπέρνοντας αμφιβολίες και σύγχυση σε ορισμένα τμήματα του πληθυσμού. Καθώς ο κόσμος παλεύει με τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων, καθίσταται ζωτικής σημασίας για την κοινωνία να αναγνωρίσει την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής και να εργαστεί συλλογικά για τον μετριασμό των επιπτώσεών της για ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης