Διεθνή

Ισπανία: Σε κόκκινο συναγερμό για «ακραία επικίνδυνες συνθήκες» λόγω καύσωνα

ε κόκκινο συναγερμό για «ακραία επικίνδυνες συνθήκες» λόγω της ακραίας ζέστης έχουν τεθεί πολλές περιφέρειες της Ισπανίας, ενώ οι πυροσβέστες συνεχίζουν την μάχη κατά της πυρκαγιάς που έχει κατακαύσει μεγάλες εκτάσεις στα Κανάρια Νησιά.

 

 

Σύμφωνα με την Ισπανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Aemet), οι θερμοκρασίες θα φθάσουν τους 38°C έως 42°C σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής Ισπανίας και τους 43°C έως 44°C στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κυρίως στην Καταλωνία, την Αραγωνία και το αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων.

Σε αυτές τις τρεις περιοχές, που βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό», ο «κίνδυνος» θα είναι «ακραίος», προειδοποιεί η Aemet επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις προς τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους τις ώρες των υψηλότερων θερμοκρασιών της ημέρας και να δροσίζονται με υγρές πετσέτες.

Αυτό το κύμα καύσωνα είναι το τρίτο αυτού του καλοκαιριού στην Ισπανία, αλλά και το εντονότερο. Εχει ήδη προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες στην κεντρική και την νότια Ισπανία, με ρεκόρ 44,9°C στο Αντουχάρ της Ανδαλουσίας.

Το κύμα καύσωνα, που πλήττει ολόκληρη την Μεσόγειο, περιλαμβάνει «καυτές» θερμοκρασίες και κατά την διάρκεια της νύκτας, σύμφωνα με την Aemet.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποιεί για «πολύ υψηλό» έως «ακραίο» κίνδυνο πυρκαγιών, κυρίως στο νησί Λα Πάλμα στο αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης