Διεθνή

Κίνα: Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ – Έγινε αισθητός μέχρι το Καζακστάν

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στην Κίνα, καθώς σεισμός 7,1 Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Σιντζιάνγκ. Η σεισμική δόνηση ήταν τόσο ισχυρή, που έγινε αισθητή σε Κιργιστάν, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν.

 

Τα σωστικά συνεργεία έδωσαν μάχη με τον χρόνο, καθώς από τον σεισμό 47 κτίρια κατέρρευσαν σε όλη τη χώρα και 78 υπέστησαν υλικές ζημιές. Και μπορεί να μην υπήρχαν θύματα,αλλά στην Κίνα 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν – οι δύο από αυτούς σοβαρά.

Εξίσου δύσκολη ήταν και η κατάσταση στο Αλμάτι του Καζακστάν, καθώς «44 άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια για διάφορους τραυματισμούς», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Tο πρωί της Τρίτης η σεισμολογική υπηρεσία του Καζακστάν ανακοίνωσε ότι δύο νέοι σεισμοί, μεγέθους 5,2 και 5,3 βαθμών, σημειώθηκαν στις 10 (6 ώρα Ελλάδας).

Θυμίζουμε ότι ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (8 το απόγευμα ώρα Ελλάδας της Δευτέρας) στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, περίπου 140 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Ακσού, και είχε εστιακό βάθος 27 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης