Διεθνή

Μπορεί το χρήμα να αγοράσει την ευτυχία;… Κάποιοι λένε “ναι”!

Σε μια εποχή που πολλά αμερικανικά νοικοκυριά αισθάνονται οικονομικά πιεσμένα, κάποιοι λένε ότι μπορείς να βάλεις ένα τίμημα στην ευτυχία. Και αυτό το νούμερο είναι 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Σύμφωνα με την έκθεση Financial Happiness του Empower, το 60% των Αμερικανών εκτιμά ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία και η επίτευξη μιας συγκεκριμένης καθαρής αξίας είναι το κλειδί για την ικανοποίηση.

Με το χρέος πιστωτικών καρτών σε επίπεδα ρεκόρ, μειωμένο ποσοστό προσωπικών αποταμιεύσεων και περισσότερους από τους μισούς ενήλικες που ζουν από μήνα σε μήνα καθώς υπάρχει έντονη αβεβαιότητα, οι Αμερικανοί λένε τώρα ότι θα έπρεπε να κερδίζουν 284.167 δολάρια το χρόνο για να είναι ευτυχισμένοι, σύμφωνα με την έκθεση Empower.

Οι νέοι βάζουν το τίμημα της ευτυχίας ακόμη υψηλότερα

Όταν κατανεμηθούν ανά γενιά, οι millennials βάζουν τον αριθμό πολύ υψηλότερα – πάνω από τα 500.000 δολάρια – σύμφωνα με την έκθεση. Οι Millennials και η Gen Z ήταν επίσης πιο πιθανό να πουν ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία.

Η παρατεταμένη περίοδος υψηλού πληθωρισμού έχει καταστήσει πιο δύσκολα τα πράγματα για όσους ξεκινούν. Πάνω από το μισό, ή το 53% των Gen Z δήλωσε ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής ήταν εμπόδιο στην οικονομική τους επιτυχία, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της Bank of America.

Εκτός από το αυξανόμενο κόστος διατροφής και στέγασης, οι Μillennials και η Gen Z αντιμετωπίζουν και άλλες οικονομικές προκλήσεις που δεν είχαν οι γονείς τους ως νεαροί ενήλικες. Όχι μόνο οι μισθοί τους είναι χαμηλότεροι από τις αποδοχές των γονιών τους όταν ήταν στα 20 και στα 30 τους, αλλά έχουν επίσης μεγαλύτερα υπόλοιπα φοιτητικών δανείων.

Η συνταξιοδότηση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο

Ανεξάρτητα από την ηλικία, η συνταξιοδότηση είναι συχνά το μεγαλύτερο εμπόδιο όσον αφορά την οικονομική ασφάλεια.

Όλο και περισσότεροι, ακόμη και γιατροί, δικηγόροι και άλλοι υψηλά αμειβόμενοι επαγγελματίες – που συχνά θεωρούνται ήδη «πλούσιοι» – καθώς επωφελούνται από σταθερές θέσεις εργασίας, έχουν δικό τους σπίτι και ακόμη και έναν καλά γεμάτο αποταμιευτικό λογαριασμό συνταξιοδότησης, δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται οικονομικά άνετα.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στην έκθεση Empower δήλωσαν ότι θα χρειάζονταν 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με υψηλή καθαρή αξία βάζουν τον πήχη ακόμη υψηλότερα. Περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια και το ένα τρίτο είπε ότι θα χρειαζόταν περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της Edelman Financial Engines.

Συχνά, «οι άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα από ό,τι χρειάζονται – αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν μηδενίσει τον σωστό αριθμό», δήλωσε ο Jason Friday, επικεφαλής οικονομικού σχεδιασμού στη Citizens Wealth Management. «Θα είναι πάντα ένας κινούμενος στόχος».

Αν και ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και προσδοκίες, ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές με βάση την ηλικία μπορούν να βοηθήσουν, σύμφωνα με τον Mike Shamrell, στέλεχος της Fidelity.

«Τα κεφάλαια που βάζουν στόχο μία συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε μια αίσθηση της ανοχής κινδύνου που είναι κατάλληλη για την ηλικία σας», είπε. «Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης ή, εναλλακτικά, δεν εκθέτετε τον εαυτό σας σε περιττό κίνδυνο».

Οι ειδικοί συνιστούν να συνεργαστείτε με έναν οικονομικό σύμβουλο για να καταλάβετε τη θέση σας σε σχέση με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης