Διεθνή

Οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στον πόλεμο της Ουκρανίας συνοπτικά

Η 13η νύκτα του πολέμου στην Ουκρανία τέλειωσε με τις σειρήνες να ηχούν στις μεγάλες ουκρανικές πόλεις και εκρήξεις να ακούγονται στα περίχωρα του Κιέβου και σε άλλα σημεία της χώρας, ενόψει ενδεχόμενης κατάπαυσης του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους που ανακοίνωσε μονομερώς η Μόσχα.

 

Ακολουθούν οι σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων 12 ωρών στο πόλεμο της Ουκρανίας:

  • Σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του Κιέβου, ηχούν από τα ξημερώματα σειρήνες για να σπεύσουν στα καταφύγια οι πολίτες προ πιθανού αεροπορικού βομβαρδισμού.
  • Αμφότερα σκέλη της διαδικασίας εκκένωσης της πόλη Σούμι από αμάχους, στα βορειοανατολικά, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.
  • Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκίνησε το βρετανικό κοινοβούλιο με την ομιλία του προς τους βουλευτές του Ηνωμένου βασιλείου σε απ’ ευθείας σύνδεση από το γραφείο του στο Κίεβο.
  • Στην ομιλία του ο Ουκρανός ηγέτης επικαλέστηκε τη θρυλική ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας «θα τους πολεμήσουμε στις παραλίες, στα χωράφια, στις ακτές, στους δρόμους».
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πλήρη απαγόρευση στις ΗΠΑ των εισαγωγών πετρελαίου, αερίου και άνθρακα από τη Ρωσία.
  • Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι ήδη 2 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν φύγει από την Ουκρανία, καθιστώντας αυτή τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Οι εταιρείες-κολοσσοί McDonald’s, Starbucks και Coca-Cola προστέθηκαν στη μακρά λίστα των δυτικών επιχειρήσεων που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους στη Ρωσία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης