Διεθνή Ροή

Πράσινο φως από EE για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε το μεσημέρι της Πέμπτης το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο της εν λόγω εταιρίας είναι το τέταρτο που παίρνει το πράσινο φως από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, μετά τα σκευάσματα των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca – Πανεπιστημίου Οξφόρδης και Moderna.

Σύμφωνα με την οδηγία του ΕΜΑ, το εμβόλιο εγκρίνεται για χρήση στις ηλικίες από 18 και άνω.

Το ίδιο εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεδομένου ότι το εμβόλιο της J & J είναι μονοδοσικό, αναμένεται να συντείνει στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού σχεδιασμού της Ε.Ε.

Διέκοψαν προσωρινά τη χορήγηση του AstraZeneca Δανία και Νορβηγία

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της Δανίας που ανακοίνωσαν την προσωρινή διακοπή στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και η Νορβηγία προχώρησε σε ανάλογη απόφαση.

Στην περίπτωση της Δανίας, με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Υγείας της χώρας Magnus Heunicke ανέφερε ότι «ως προληπτικό μέτρο οι αρχές της χώρας ανέστειλαν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca ύστερα από ενδείξεις για πιθανώς σοβαρές παρενέργειες θανατηφόρων θρομβώσεων. Δεν είναι  προς το παρόν δυνατό να συμπεράνουμε εάν υπάρχει συσχέτιση. Δρούμε νωρίς, διότι πρέπει να ελεγχθεί σχολαστικά».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης