Διεθνή

Συναγερμός στην Ευρώπη για τρομοκρατικά χτυπήματα

Ανησυχία και επαγρύπνηση επικρατούν σε ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα με φόντο την πολεμική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Μετά τη Γαλλία, και οι Βρυξέλλες τέθηκαν χθες στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικό κίνδυνο.

 

 

Πριν μερικές ημέρες, οπλισμένος με μαχαίρι άνδρας σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο άτομα σε λύκειο του Αράς, στη βόρεια Γαλλία. Ο δράστης που συνελήφθη είναι Τσετσένος ακραίος ισλαμιστής και είχε συμπεριληφθεί στη λίστα ως επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας.

«Ο καθηγητής που σκοτώθηκε μπήκε μπροστά για να προστατεύσει άλλους και αναμφίβολα έσωσε πολλές ζωές», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν καλώντας τους Γάλλους να παραμείνουν «ενωμένοι» απέναντι στην τρομοκρατία. «Εχουμε κάνει την επιλογή να μην υποκύψουμε στον τρόμο, να μην αφήσουμε τίποτα να μας διχάσει», πρόσθεσε ο Μακρόν. Μετά την αιματηρή επίθεση, ο Γάλλος πρόεδρος διέταξε την κινητοποίηση 7.000 στρατιωτών με στόχο να αυξηθούν οι περιπολίες ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, η Γαλλία έχει ενισχύσει την ασφάλεια και γύρω από σχολεία και εβραϊκούς χώρους.

Στη Γερμανία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) αναμένει κύμα αντισημιτικών διαδηλώσεων, ενώ δεν αποκλείει να πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον εβραϊκών θεσμών. Η κυβέρνηση προειδοποιεί και για αντισημιτικές εκδηλώσεις στα σχολεία. Σε Ισπανία και Πορτογαλία σημειώθηκαν βανδαλισμοί συναγωγών με φιλοπαλαιστινιακά γκράφιτι.

Υπό τον φόβο αντισημιτικών επιθέσεων, οι αρχές σε πολλές χώρες λαμβάνουν τώρα πρόσθετα μέτρα για την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων, σημειώνει ο ιστοχώρος Euronews, με το βλέμμα στραμμένο συγκεκριμένα σε Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης