Διεθνή

Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό

Ένα αρμένικο μαχητικό αεροπλάνο τύπου SU-25 καταρρίφθηκε από ένα τουρκικό F-16 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, καταγγέλλει το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου, ο πιλότος του μαχητικού φέρεται να είναι νεκρός.

Όπως αναφέρει σε κοινοποίηση της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Σούζαν Στεπανιάν, το αεροπλάνο βρισκόταν σε στρατιωτική αποστολή όταν καταρρίφθηκε από το τουρκικό F-16.

Την κατάρριψη του αρμένικου μαχητικού διαψεύδει τόσο το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν όσο και δύο Τούρκοι αξιωματούχοι.

Περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες που μαίνονται τις τρεις τελευταίες μέρες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο – Κάραμπαχ στο νότιο Καύκασο. Η ορεινή περιοχή αποτελεί μέρος της εδαφικής επικράτειας του Αζερμπαϊτζάν, είναι όμως αυτοδιοικούμενη από τη δεκαετία του ’90 και κατοικείται κατά βάση από Αρμένιους.

Η Τουρκία στηρίζει την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση, με τον Ερντογάν να έχει δεσμευθεί για στήριξη «με όλα τα μέσα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης