Διεθνή

Το κρυφό νόημα πίσω από το εμβληματικό λογότυπο της Guinness

Η εύκολα αναγνωρίσιμη χρυσή άρπα είναι τόσο γνωστή όσο και το ίδιο το όνομα της μπύρας. Το πασίγνωστο μουσικό όργανο έχει συνδεθεί με το ιρλανδικό ποτό εδώ και περίπου έναν αιώνα.

 

 

Όμως, η άρπα είναι κάτι πιο ιδιαίτερο για την Ιρλανδία για να αποτελεί απλώς μέρος του εμβλήματος της Guinness. Το λογότυπο βασίζεται σε μια διάσημη ιρλανδική άρπα του 14ου αιώνα, γνωστή ως O’Neill ή Brian Boru, η οποία φυλάσσεται σήμερα στη βιβλιοθήκη του Trinity College του Δουβλίνου.

Αυτή η άρπα είναι επίσης το επίσημο εθνικό έμβλημα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας – το οποίο βρίσκεται στα νομίσματα της Δημοκρατίας. Η άρπα έγινε επίσης το σύμβολο της γνωστής μπύρας το 1862, όταν κυκλοφόρησε και το πρώτο μπουκάλι.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του λογότυπου έχει αλλάξει αρκετές φορές με την πάροδο των ετών – μεταξύ άλλων, ο αριθμός των χορδών του οργάνου έχει μειωθεί. Η σημερινή άρπα αποτελεί σύμβολο της Guinness από το 2005.Στη δεκαετία του 1980, η εταιρεία σκέφτηκε να απαλλαγεί από το διάσημο έμβλημά της, καθώς δεν ήθελε με τίποτα να συνδεθεί το εμπορικό της σήμα με τις τρομοκρατικές ενέργειες του IRA που έπληξαν το Λονδίνο και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά τελικά, το σύμβολο παρέμεινε.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης