Ελλάδα

Αυστηρή κριτική Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολες οι περιφερειες της Ευρώπης συζητούν να σχηματίσουν τον περιφερειακό χάρτη βασισμένο στην νεα Ευρωπαική Πράσινη συμφωνία εκτός από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Υποτίθεται ότι μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου έπρεπε ο κ. Αγοραστός να στείλει τις προτάσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας στον άξονα αυτό συζητώντας με τις άλλες παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο όπως κάνουν παντού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτός όχι μονο δεν έστειλε προτάσεις αλλά δεδομένου ότι η Ελλάδα θα στείλει τις τελικές της προτάσεις ( όλων των περιφερειών στις 20 Φεβρουαρίου), πότε θα στείλει η περιφέρεια Θεσσαλίας? Θα φέρει προτάσεις ο κ. Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο? Πότε αφού το επόμενο περιφ. Συμβούλιο είναι τέλη Φλεβάρη?

Ας δούμε όμως τι συζητούν παντού στις άλλες περιφέρειες εκτός από τη δική μας , όπου τα σοβαρά θέματα είναι οι ‘ξυλορακέτες’ των κατασκηνώσεων της Σκοπέλου?

Ποιος είναι αυτός ο «οδικός χάρτης» και πώς θα μετασχηματίσει την περιφέρεια μας σε μια δίκαια και ευημερούσα κοινωνία με σύγχρονη οικονομία;

• Μπορεί όντως η Θεσσαλία να εκπέμπει ελάχιστους αέριους ρύπους το 2050; Και ποιο είναι ο σχέδιο?

• Πώς θα συμβάλουν τα χρηματοδοτικά μέσα στην οικοδόμηση της νέας, «καθαρής» επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία;

• Πώς θα μεταβεί στη νέα εποχή η  περιφέρεια Θεσσαλίας;

• Σε ποια φάση βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το κλίμα και πώς θα γίνει πράξη η αλλαγή στην Θεσσαλία;

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλεί τον κ. Αγοραστό έστω και την τελευταία στιγμή να ακούσει τους Θεσσαλούς πολίτες και όχι να στείλει προτάσεις έτοιμες που θα του φτιάξει κάποιο γραφείο στην Αθήνα. ΑΜΕΣΑ σύγκλιση περιφερειακού συμβουλίου. Η Ελλάδα τέλη Φλεβάρη θα στείλει προτάσεις για έγκριση στην Κομισιόν και εμείς στη Θεσσαλία ακόμη κόβουμε πίττες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης