Ελλάδα

Αφήνεις το αυτοκίνητό σου στον ήλιο;… Την πάτησες!!!

To καλοκαίρι και δη το ελληνικό είναι γνωστό για τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και για την έντονη ηλιοφάνεια που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα όχι μόνον για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και για τις… μηχανές.

 

 

Στην πραγματικότητα το καλοκαίρι αποτελεί έναν ύπουλο εχθρό για το αυτοκίνητό μας, επιβάλλοντας τη λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να αποφύγουμε φθορές, η αποκατάσταση των οποίων είναι και δύσκολη και ιδιαίτερα δαπανηρή.

Η πολύωρη έκθεση ενός αυτοκινήτου στον ήλιο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνον για το χρώμα του αμαξώματος αλλά και για άλλα τμήματα ενός οχήματος, η αντικατάσταση των οποίων φαντάζει στους περισσότερος σχεδόν ανέφικτη.

Ξεθώριασμα χρώματος

Είναι προφανές ότι το πλέον εκτεθειμένο τμήμα του αυτοκινήτου στον ήλιο και συγκεκριμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι το αμάξωμα και ειδικότερα το χρώμα, το οποίο καλείται μεταξύ άλλων να διαχειριστεί και τις ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας.

Το αποτέλεσμα είναι το γνωστό σε όλους ξεθώριασμα, το οποίο συνήθως ξεκινά από τις παράλληλες προς το έδαφος επιφάνειες του αμαξώματος, όπως η οροφή και το καπό, και επεκτείνεται στις υπόλοιπες.

Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, η αποκατάσταση της ζημιάς μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον με τη βαφή της επιφάνειας που παρουσιάζει τη συγκεκριμένη φθορά.

Φθορά ελαστικών μερών

Ο ήλιος και ειδικότερα η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ο μεγαλύτερο εχθρός και για τα ελαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Ξεκινώντας από τις γνωστές σε όλους τσιμούχες στα παράθυρα και τα παρμπρίζ και καταλήγοντας στα ελαστικά ενός αυτοκινήτου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης