Ελλάδα

Δημοσκόπηση – Ανατροπή με την εκλογή Ανδρουλάκη

Συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία να αποτελεί πρώτη επιλογή – με διψήφια διαφορά – έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αν και τα ποσοστά εμφανίζονται “ψαλιδισμένα” σε σχέση με τις προηγμένες μετρήσεις. Από την όποια κυβερνητική κόπωση, κυρίως λόγω της διετούς υγειονομικής κρίσης, δεν επωφελείται  η αξιωματική αντιπολίτευση,  ενώ το Κίνημα Αλλαγής  κερδίζει έδαφος τουλάχιστον προς ώρας λόγω και των εσωκομματικών εκλογών.

 

Σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,8% (από 36,7% ), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγή 11,6%  από 6,2%), το ΚΚΕ 6% ( 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το Μέρα 25 3% από 2,8%). Οπως φαίνεται η ΝΔ χάνει σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός και η διαφορά βρίσκεται στις 10 μονάδες.

Σημαντικό είναι το στοιχείο του σχεδόν διπλάσιου ποσοστού που λαμβάνει το ΚΙΝΑΛ, ως αποτέλεσμα προφανώς των εσωκομματικών εξελίξεων με την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι οι επιλογές “Λευκό/Ακυρο””, “Δεν έχω αποφασίσει και “Δεν θα ψήφιζα”, συγκεντρώνουν το 13,9%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα διαχρονικά στοιχεία τον  Νοέμβριο του 2020 η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε ποσοστό στο 37,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης