Ελλάδα

Δ. Κουρέτας: Είμαστε πανέτοιμοι να διοικήσουμε τη Θεσσαλία

Σε ένα πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και κατέκλυσε τον αύλειο  χώρο αλλά και το οδόστρωμα εκτός του κτηριακού συγκροτήματος, απευθύνθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας στη κεντρική του ομιλία στη Λάρισα.

 

 

Ο κ. Κουρέτας με στοιχεία και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τη Θεσσαλία στη βιβλική καταστροφή που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της σήμερα, για να αναλύσει στη συνέχεια την δική του πρόταση. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Κουρέτας, η τραγωδία που βιώνει σήμερα η Θεσσαλία φέρει τη υπογραφή του κ. Αγοραστού. Πριν τον ΙΑΝΟ, αγνόησε τις  σχετικές μελέτες. Μετά τον ΙΑΝΟ, εκτίμησε ότι η επανάληψη τέτοιων φαινομένων συμβαίνουν μετά από αιώνες! Τρία χρόνια μετά, ο Daniel βρήκε παντελώς απροετοίμαστη τη Θεσσαλία και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του! Ο κ. Αγοραστός, ανεπίδεκτος μαθήσεως, αδράνησε και πάλι. Έτσι, 20 ημέρες μετά το Daniel, οι βροχοπτώσεις του Elias αποτελείωσαν ό,τι είχε αφήσει όρθιο η προηγούμενη καταιγίδα.  Η κατάληξη αυτή δεν ήταν τυχαία. Με τα χρήματα που η κεντρική εξουσία τού έδωσε για αντιπλημμυρικά  έργα, ο κ. Αγοραστός υλοποιούσε έργα ψηφοθηρικής σκοπιμότητας.  Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του απευθύνει στη συνέχεια ερωτήματα «φωτιά», που αφορούν σε εγκληματικές παραλείψεις του για την καταστροφή της Θεσσαλίας και τέλος, η Κυβέρνηση του αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα αξιολογώντας τον ως επικίνδυνο δημόσιο λειτουργό! Και μόλις σήμερα, υποψήφιος αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιό του, καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες στον κ. Αγοραστό, μιλώντας για παρωδία της Περιφέρειας, και λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο Κώστας Αγοραστός «σκότωσε και εξαθλίωσε τους συμπολίτες του, αφήνοντας τους περισσότερους χωρίς σπίτι, χωρίς χωράφια και χωρίς δουλειά».

«Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Αγοραστό, πορευόμαστε με Σχέδιο. Έτσι, στο πρόγραμμά μας, μελετημένο από καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλους ειδικούς, περιγράφονται, τόσο οι άμεσες προτεραιότητες, όσο και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στη μεγάλη υπόθεση της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της Θεσσαλίας. Εκ των ων ουκ άνευ συμπεριλαμβάνονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και μάλιστα ενισχυμένα με τις αυστηρότερες και ασφαλέστερες προδιαγραφές που επιτάσσει η κλιματική αλλαγή που βιώνουμε. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε με διεκδικητική επιχειρηματολογία κάθε ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα όσα ήδη δεσμεύτηκε η Κομισιόν, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, από την ανακατεύθυνση πόρων του κεντρικού ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, της Νέας ΚΑΠ καθώς και από  εθνικούς πόρους υπέρ της Θεσσαλίας. Και θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, με ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, συνεργαζόμενοι με την κεντρική εξουσία σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους, την επιστημονική κοινότητα, τους κοινωνικούς φορείς. Με ΤΑΧΥΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

 

Η πρόταση μας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κόμματος.

 

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Κουρέτα, ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου στο πιάνο και την Κορίνα Λεγάκη στο τραγούδι. Η εκδήλωση είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, συλλέχθηκαν σχολικά είδη για παιδιά οικογενειών που έχουν πληγεί από την πλημμύρα με τη συμβολή του κοινωνικού δικτύου «Κανείς μόνος».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης