Ελλάδα

Επιστολή Κούλογλου στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για ακρόαση Καρυστιανού, Τέμπη και Δημητριάδη

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής της LEFT Στέλιος Κούλογλου έστειλε το πρωί της Δευτέρας στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

 

«Αγαπητή Ρομπέρτα

Καταθέτει σήμερα Δευτέρα στην ΡΕΤΙ, την -ανοιχτή στους Πολίτες- Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023». Συγχρόνως τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν εξελίξεις στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στην Ελλάδα. Και οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν ένα κοινό παρανομαστή: το προβληματικό κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Πιο αναλυτικά:

Η κυρία Καρυστιανού είναι η μητέρα μιας νέας κοπέλας  που έχασε τη ζωή στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι συγγενείς των 57 θυμάτων, πολλοί νεαρά παιδιά και φοιτητές, ζητούν να σταματήσει η συγκάλυψη της τραγωδίας και των πραγματικών ενόχων.

Θα γνωρίζεις ασφαλώς ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι κατήγγειλε -πρόκειται για μια ακόμη θλιβερή πρωτιά- την ελληνική κυβέρνηση ότι «μπλοκάρει» την έρευνά της για την υπόθεση…

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών, η επιχείρηση συγκάλυψης έχει αποθεωθεί: στην πραγματικότητα οι θύτες κυνηγούν τα θύματα και τους ερευνητές δημοσιογράφους. Θα θυμάσαι ασφαλώς την πρώτη πρωτοβουλία μας το 2018, όταν μετά τη δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια ξεκινήσαμε την εκστρατεία εναντίον των SLAPPs’, των καταχρηστικών εξοντωτικών αγωγών για τη φίμωση των δημοσιογράφων. Οταν και εσύ ήσουν μέλος του προεδρείου στη διακομματική Εεπιτροπή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς προωθήσαμε από κοινού νομοθεσία κατά των SLAPPs’, που καταφέραμε πρόσφατα να ψηφιστεί από την Ολομέλεια. Ε λοιπόν την ίδια εποχή στην Ελλάδα είχαμε βροχή SLAPPs!

 Ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε από διευθυντής του γραφείου του, όταν αποκαλύφθηκε ότι λειτουργούσε ένα ολόκληρο εργοστάσιο παρακολουθήσεων. Μια σειρά από στοιχεία, που έχουν επαρκώς διακριβωθεί, δείχνουν ότι ο κ. Δημητριάδης είχε στενές σχέσεις με πρόσωπα τα οποία συνδέονταν με την παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων μέσω του κακόβουλου λογισμικού κατασκοπίας «Predator». Οπως γνωρίζεις, μεταξύ των θυμάτων ήταν οι συνάδελφοι μας στο ευρωκοινοβούλιο Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Κύρτσος.

Ανενόχλητος από τη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή και τις πιθανές ευθύνες του στην υπόθεση, ο κ. Δημητριάδης έχει ξεκινήσει νέα βιομηχανία, αυτή τη φορά εναντίον των δημοσιογράφων, ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και όσων άλλων αναφέρονται στο σκάνδαλο. Μετά την αγωγή του εναντίον του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που επειδή ερευνούσε οικονομικά σκάνδαλα παρακολουθείτο από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών( ΕΥΠ) και από το predator, έχει υποβάλλει αγωγές εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών», των Reporters United και της ενημερωτικής ιστοσελίδας Tvxs επειδή ερευνούσαν το σκάνδαλο!

Με τις αγωγές αυτές, που αποτελούν ορισμό των SLAPPs’, ο κ. Δημητριάδης ζητάει εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, απέστειλε εξώδικο στον συνάδελφο ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη. Το έγκλημα του; είχε αναρτήσει στο Χ(πρώην twitter) αποσπάσματα από την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα που ψηφίσαμε πρόσφατα με ευρεία πλειοψηφία!

Η θρασύτητα του κ. Δημητριάδη τροφοδοτείται από την απροθυμία της Δικαιοσύνης και την ατιμωρησία των υπευθύνων για τις διάφορες ελληνικές τραγωδίες, από τον βιασμό της ιδιωτικής ζωής και της δημοκρατίας λόγω των υποκλοπών μέχρι το δυστύχημα των Τεμπών.

Η κυρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που έχασε άδικα τη ζωή της, έφερε μαζί της στις Βρυξέλλες και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων πολιτών που ζητούν  την άρση ασυλίας των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων και την τιμωρία των ενόχων. Είμαι βέβαιος ότι το Κοινοβούλιο και εσύ προσωπικά, θα τους ακούσει με τη μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία.

Φιλικά

Στέλιος Κούλογλου”

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης