Ελλάδα Ροή

Κοινωνικός Τουρισμός – ΟΑΕΔ: Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, με το οποίο οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις σε ορισμένα νησιά.

 

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις 15:00 για τους δικαιούχους και παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022.

Σημειώνεται ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, προκειμένου να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Αριθμός διανυκτερεύσεων

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από  την 1 Αυγούστου 2021 έως τις 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ωστόσο, τα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

 

Αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοιhttps://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

Πάροχοιhttps://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Η ακριβής διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (ΟΑΕΔ) ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης